Därmed är landet klart för EM i Tyskland.
- Det är fan stort, säger Joakim Maehle till danska TV2.

Förutsättningarna var klara på förhand.

Vinnaren mellan Danmark och Slovenien skulle säkra en plats i EM nästa sommar.

Då fick publiken på Parken i Köpenhamn se en framstormande Joakim Maehle sätta 1-0 för Danmark tidigt i matchen. Kvitteringen kom dock endast fyra minuter senare då Erik Janza knorrade in en frispark för Slovenien.

I andra halvlek var det dags för Parken att jubla ännu en gång då Thomas Delaney åter satte danskarna i förarsätet med sitt 2-1-mål, ett mål som blev matchens sista.

Segern innebär att Danmark är klart för EM i Tyskland.

- Det är fan stort. Det har varit lite tufft och vi har haft perioder då vi behövt kämpa extra hårt. Vi har drömt om den här kvällen sedan vi inledde kvalet, säger Maehle till danska TV2.

För Slovenien väntar nu en avgörande match mot Kazakstan. Vid poäng där gör laget Danmark sällskap till EM, skulle däremot Kazakstan vinna går EM-platsen till dem.

Även för Italien väntar en avgörande match mot Ukraina för att nå EM.

Danmark: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Höjbjerg, Norgaard, Kristiansen – Wind, Delaney – Poulsen

Slovenien: Oblak – Karnicnik, Blazic, Bijol, Janza – Verbic, Gnezda Cerin, Elsnik, Mlakar – Vipotnik, Sesko.