Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Danmark sura på utvidgningen: "EM blir urvattnat"

Allt fler länder får spela EM och 2016 ska totalt två dussin lag gör upp om medaljerna.
- Hela turneringen blir urvattnad, säger Danmarks Morten Olsen.

Vår sydliga granne vann ju EM i Sverige 1992, då bara åtta nationer fick vara med i själva slutspelet. Sedan dess har fotbollen som sport vuxit explosionsartat och till nästa sommar slåss 16 nationer upp om guldet i Polen och Ukraina. Men utvidgningen tar inte slut där. Vid EM 2016 ska hela 24 av Europas 53 Uefa-medlemmar ingå i EM, vilket inte enbart ses som positivt.

Medan vissa hävdar att ”ju fler desto roligare” resonerar Danmark tvärtom och oroar sig i stället för minskad kvalitet i sammanhanget.

- Kommersiellt är det säkert ett bra beslut, men jag anser att EM blir en smula urvattnat. Jag vet mycket väl att världen går ut på att tjäna pengar, men det sportsliga värdet devalveras samtidigt, när nästan hälften av Uefas medlemmar får vara med, säger förbundskapten Morten Olsen.

Däremot hyllar han det slutspel som såväl danskarna som Sverige redan kvalificerat sig för, och som går av stapeln om knappt ett år.

- Jag tycker att 16 deltagare är perfekt denna gång. I vanliga fall brukar man ju säga att de bästa länderna alltid kvalificerar sig, men normalt sett är det inte riktigt sant för ofta smiter några länder med tack vare enkla kvalgrupper. Men den här gången får vi bara starka lag i slutrundorna, säger Olsen.

Publicerad 2011-11-14 kl 08:52
Annons
Annons
Annons