Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Davies första intervju efter olyckan: ”Jag siktar på VM”

Charlie Davies har gjort sin första intervju efter bilolyckan tidigare i höstas. Nu siktar han på att komma tillbaka till VM.
– VM har alltid varit min dröm och mitt mål, säger han.

Nu är Charlie Davies redo för spel i Sydafrika 2010, bara några månader efter kraschen som sades vara slutet på hans karriär.
– Jag ska göra allt jag kan för att vara redo nästa sommar. VM skulle betyda allt för mig, sa han i en intervju till ESPN.

Läkarna ska enligt Davies själv vara förvånade över hur snabbt anfallaren har återhämtat sig från bilolyckan. Det skadade benet blir bara starkare och starkare och mycket talar nu för att Davies kommer att bli helt återställd. Några bidragande orsaker till Davies snabba återhämtande sägs vara hans unga ålder samt att han var i fantastisk fysisk form när olyckan inträffade.
– Läkarna tror att jag kommer att återhämta mig helt och personligen känns det som att jag kommer att vara en bättre fotbollsspelare när allt det här är över, säger Davies.
– Förhoppningsvis kommer jag att kunna börja jogga om några månader.

För Charlie Davies är VM i Sydafrika oerhört speciellt – anfallaren har släktingar i faderns hemland Gambia.
– VM har alltid var min största dröm och mitt största mål.

I Confederations Cup under sommaren var Davies en stor bidragande orsak till att USA slog ut Spanien och därmed spelade final mot Brasilien. Personligen var turneringen en stor framgång för Davies där han visade att han var given i Sydafrika 2010.
– Jag var som bäst strax innan olyckan och nu måste jag börja om från början igen. Men jag tror verkligen att jag kommer att kunna komma tillbaka.

Publicerad 2009-12-10 kl 18:17
Annons
Annons
Annons