Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De Rossi och det italienska förbundet sågar domarna

Landslag

Daniele De Rossi och det italienska fotbollförbundet är rosenrasande efter att först ha straffats av ett om diskuterat offsidemål mot Holland och sedan mot Rumänien fått ett korrekt mål bortdömt enligt samma regel.

Daniele De Rossi är inte imponerad av domarna hittills i EM. En av de som han riktar kritik mot är Peter Fröjdfelt.
- Efter fem dagar vet vi ännu inte om van Nistelrooys mål var korrekt eller inte, säger han enligt Goal och bortser från Uefas uttalande om att svenskens domslut var korrekt.

Från förbundshåll uppmärksammas även Uefas uttalande, men man menar att det borde innebära ett uttalande om beslutet i matchen mot Rumänien också.
- Jag tror att Uefa, på högsta nivå, ville bekräfta att Ruud van Nistelrooys mål var korrekt. Då borde de inte ha några problem med att medge misstag, säger chefen för det italienska fotbollförbundet Giancarlo Abete och tillägger:

ANNONS
- Allt annat vore väldigt konstigt.

- Jag förväntar mig att Uefa utvärderar incidenten och är konsekventa. Om de ska ta ansvar för domarens beslut, då ska det vara oavsett om domaren har rätt eller fel. De kan inte bara komma ut och kommentera när det är till deras fördel.

Och det är inte bara offsidemålet som väcker känslor.
- Ska jag vara ärlig så gick de mesta emot oss, som till exempel att målet inte godkändes och straffen var minst sagt väldigt tveksam.

Publicerad 2008-06-14 kl 10:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto