Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Domenech: "Vi var nervösa"

Publiken buade ordentligt när Rumänien och Frankrike spelade 0-0 i premiärmatchen i grupp C. Den mållösa matchen och det låga tempot gillades inte av supportrarna som vädrade sitt missnöje.
-Vi var nervösa, så är det ofta i den första matchen, säger Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech.

Rumänien som hamnat i samma grupp som tre av Europas bästa fotbollsländer valde att spela mycket defensivt och försökte dra ned på tempot. De lyckades med taktiken, fransmännen hade förtvivlat svårt att nå igenom det rumänska försvaret och skapade bara ett fåtal chanser. Närmast var Nicolas Anelka i den första halvleken när han från nära håll nickade en bit över.

Den franske förbundskaptenen Raymond Domenech försökte väcka det franska anfallsspelet och i mitten av den andra halvleken bytte han ut både Anelka och anfallskollegan Karim Benzema. Det hjälpte inte, inhopparna var lika ofarliga som Anelka och Benzema.

Rumäniens defensiva taktik fungerade till punkt och pricka försvarsmässigt men det ledde också till att anfallsspelet var obefintligt. De skapade inte en enda farlig målchans på hela matchen och även om den rumänska publiken var nöjda med en poäng mot Frankrike så buade stora delar av publiken åt spelet. Under hela matchen sköts bara ett enda skott på mål, ett skott som den rumänske målvakten Bogdan Lobont räddade.

-Det som var positivt är att Gregory Coupet inte behövde göra en enda räddning, säger Raymond Domenech om faktumet att Rumänien inte sköt något skott på mål.
Den rumänske förbundskaptenen Victor Piturca var inte lika nöjd med poängen som de rumänska supportrarna. Han hade siktat på en seger.

-Personligen ville jag ha tre poäng för Frankrike är inte som de har varit, det kunde man se i dag. Vårt mål var tre poäng men det var ändå ett rättvist resultat, säger Piturca.
För både Frankrike och Rumänien väntar nu två väldigt tuffa matcher när de ska spela mot Holland och Italien när gruppspelet går vidare. Förbundskaptenen Domenech inser att det blir tufft nu.

-Vi är i den situationen att varje match kan handla om direktutslagning. Det är två matcher kvar och sex poäng att ta. Jag är varken pessimistisk eller optimistisk, säger Domenech.

Publicerad 2008-06-09 kl 20:51
Annons
Annons
Annons