POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Dorsin: ''Lagerbäck var aldrig och tittade på mig''

Rumänien ligger avsides. Fråga förbundskaptenerna. Lars Lagerbäck och Roland Andersson var aldrig och spanade in Mikael Dorsin innan EM.

- Nej, de var aldrig där.

Blev du orolig att du inte skulle komma med? - Nej, jag vet inte. Jag har pratat och följt upp med Roland Andersson så de vet vad som har hänt. Det var inte så länge sedan vi spelade mot Brasilien och inte mycket har förändrats sedan dess, säger Dorsin till FotbollDirekt.com.

Det var under vintern som Dorsin avslutade en lyckad Champions League-höst med Rosenborg och flyttade till rumänska Cluj. Debutsäsongen har varit upp och ner för Dorsin. På slutet har han varit helt utanför startelvan. Det är ingen vågad gissning att ytterbacken kom med i EM-truppen mycket tack vare sitt fina spel i Champions League.

- Bland annat det. Sedan har jag varit bra på samlingarna vi har haft. Plus att det gick väldigt bra i Cluj innan jag skadade ryggen. Och förbundskaptenerna har koll, försäkrar Dorsin.

Totalt blev det åtta matcher för Mikael Dorsin under våren. Sju från start och ett inhopp.

- Säsongen har varit blandad. Resultatmässigt har det varit fantastiskt med liga- och cupguld och direktkvalificerade till Champions League. För mig har det varit lite upp och ned. Jag spelade mycket i början, men sen fick jag en skada i ryggen. När jag kom tillbaka hade laget vunnit fyra raka matcher och då var det svårt att ta tillbaka platsen.

Den forne Djurgårdsspelaren ska nu försöka slå sig in i den blågula startelvan, men han är medveten om att han inte är Lars Lagerbäcks förstaval.
- Man får se. Micke Nilsson har gjort det bra på vänsterbacken när han spelat istället för Edman. Så han är säkert tänkt där först. Men mycket kan hända. Vi har inte så många ytterbackar och inte så många vänsterfötter i truppen.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-26 kl 11:10
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå