Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Dunga nobbade Ronaldinho och Pato - helt rätt enligt Pelé

Ronaldinho och småskadade Pato fick nobben i Brasiliens segermatch mot Irland. Helt rätt taktik av förbundskapten Dunga, anser Pelé.

I hemlandet kritiseras seleção-tränaren för sitt beslut och många fans vill dessutom se Ronaldo göra ett sista stort mästerskap i landslaget.

- Jag har gett alla sin chans. Pato var med i OS, Ronaldinho var med i OS. Nu behöver vi, som leder landslaget, analysera alla spelares insatser. Det finns fler att titta på än de två, säger Dunga till goal.com.

Strategin får stöd av Pelé. Han tror att storstjärnorna kan ta sig i kragen när de märker att en trupplats till VM i Sydafrika långt ifrån är given för någon av dem.

- Nu är det deras tur att visa vad de går för. Bara Dunga vet vem han vill ha med i laget. I Brasilien påstår vissa att han är dålig på att hitta talanger, men det är just vad han gjort den senaste tiden, säger Pelé.

Dunga betonar dock att både Pato och Ronaldinho alltjämt är aktuella – men att de måste använda sluttampen av säsongen för att bevisa sina kvaliteter.

- Tiden är på upprinningen och snart är det dags för oss att agera. Vi tittar självklart på hur alla spelare presterar för sina klubbar innan vi gör vår slutgiltiga uttagning.

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-03-03 kl 09:19
Annons
Annons
Annons