Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Efter skadorna - glädjebeskedet i backlinjen: Emil Krafth är tillbaka

Foto: Scanpix

Emil Krafth blir tacklad i U21-tröjan.

HALMSTAD. Ludwig Augustinsson är avstängd, Sebastian Holmén skadad och Filip Helander osäker.

Här är ett glädjebesked: Emil Krafth är tillbaka.

– Det var frustrerande att sitta på läktaren, man känner sig helt låst, säger ytterbacken till fotbollskanalen.se.

Sverige U21 är i ett prekärt läge inför returmatchen mot Frankrike. Efter förlusten i Le Mans i fredags måste Håkan Ericsons landslag göra minst tre mål för att kvalificera sig till EM i Tjeckien nästa sommar.

Men det är inte bara underläget som gör situationen bekymmersam. Håkan Ericson brottas också med skade- och avstängningsproblematik i backlinjen.  Sebastian Holmén lämnade truppen med en knäskada redan innan matchen i Frankrike, Ludwig Augustinsson är avstängd efter sitt gula kort senast och Filip Helander har problem med en fot och hans medverkan är högst osäker.

Det innebär att Håkan Ericson kan tvingas till två ändringar i backlinjen. Dock finns det ett positivt besked: Helsingborgs högerback Emil Krafth, 19, är tillbaka från avstängning.

– Det var frustrerande att sitta på läktaren, man känner sig helt låst, säger Krafth till fotbollskanalen.se.

Vad kan du bidra med som saknades senast?

– Jag kan bidra med bra passningsspel, offensivt tänk och mycket inlägg. Förhoppningsvis kan jag göra någon assist.

Vad behöver ni göra?

– Det är att göra tre mål bara, säger Krafth och skrattar.

– Jag tycker vi ska gå med mer folk när vi anfaller. Jag tyckte det kunde bli rätt tunt i Frankrike, det gäller att våga. Vi vet vad vi kan. Vi trivs väldigt bra på Örjans Vall och gjorde tre mål där mot Grekland och fyra mot Turkiet.

Men släpper ni in något mål blir det väldigt tufft samtidigt…?

­– Så är det ju. För oss ytterbackar gäller det att den ena stannar när den andra går. När Frankrike ställer om gäller det att vi är minst lika snabba i våra omställningar så vi inte tappar folk där.

Emil Krafth kommer från en säsong som varit svajig för honom själv, men inte minst för Helsingborg. Det är lätt att glömma att Erik Hamrén så sent som i mars tog ut 19-åriga Krafth i a-landslaget till matchen mot Turkiet i Ankara. Det blev ingen speltid för högerbacken – trots att det inte fanns någon mer renodlad högerback i truppen (Sebastian Larsson startade som högerback).

– Det har gått lite upp och ner sedan dess, precis som för klubben. I början av säsongen gick det inte så bra, men efter landslagsuppehållet i somras har det verkligen vänt för både mig och laget. Jag tror vi bara har förlorat en av de senaste 15 matcherna.

Har du tagit de kliv du trodde att du skulle göra den här säsongen?

– Man tar väl lite små steg hela tiden, men ibland måste man ta ett steg tillbaka för att ta två fram. Jag har haft det lite tungt den här säsongen, men det är bara bita ihop och göra sitt bästa. Sedan gäller det att göra det bra här i U21 och hoppas att man får chansen i a-landslaget igen.

Har du pratat något med Hamrén eller Allbäck?

– Nej, inte efter Turkiet-matchen.

Matchen spelas 20.00 och sänds i TV12 och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-14 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons