Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Eleven och mästaren gör upp när Italien möter Irland

Två italienska legendarer står i varsitt bås när det ska spelas om förstaplatsen i grupp 8.
Är det någon som kan hota Marcello Lippis världsmästare, Italien, så är det Giovanni Trapattoni och hans Irland.
-De är våra enda utmanare, säger Lippi.

VM-kval till nästa års mästerskap i Sydafrika, gruppettan Italien tar emot tvåan Irland i Bari.
På den ena sidan: 60-årige Marcello Lippi, vann under sina år i Juventus fem italienska titlar och Champions league, tog 2004 över Italiens landslag och vann två år senare VM-guld i Berlin.
På den andra sidan: 70-årige Giovanni Trapattoni, har vunnit allt som går att vinna i klubbfotboll under en 35 år lång tränarkarriär i storlag som Milan, Inter, Juventus, Benfica och Bayern München. Hade dock inga framgångar under sin tid i landslaget.

Följer i fotspåren

Den yngre har gått i den äldres fotspår. När Trapattoni lämnade Juventus för andra gången 1994 tog Lippi över rodret, detsamma hände tio år senare - då i landslaget.
-Jag har mycket respekt för honom eftersom han är vår generations förebild, tack vare sin beslutsamhet, klipskhet och hängivenhet, säger Lippi.

I grupp 8 är Irland den enda nationen som kan utmana Italien om en direktbiljett till Sydafrika. Just nu leder Lippis mannar med två poäng över Irland, men ner till trean Bulgarien skiljer det nio.
-En seger betyder fem poängs ledning över dem och att vi får ett viktigt avstånd, även om det inte är avgörande, säger Lippi.

Medan Italien kommer från Montenegro med en 2-0-seger, tog Irland bara en poäng mot Bulgarien i Dublin.
-Det är viktigt för oss att vinna, men lika viktigt är det att inte förlora. Med vårt psyke och gnistan i laget kan vi lyckas bra i Italien, säger Trapattoni.

Danmark mot Albanien

På onsdagen är det ytterligare 44 europeiska lag som kämpar vidare om de 13 platserna till VM. Av de nordiska länderna är det bara Danmark och Island som spelar, för motståndet står Albanien respektive Skottland. Danmark slåss med Ungern om förstaplatsen i Sveriges grupp, medan Island är tvåa - åtta poäng bakom överlägsna Holland.
Holland kan springa i väg ytterligare i tabellen vid hemmaseger mot Makedonien. Det får man dock göra utan Arsenalstjärnan Robin van Persie, som blev lårskadad när Skottland besegrades i lördags.
Även England, Spanien och Tyskland kan utöka ledningen i sina grupper vid seger mot Ukraina, Turkiet och Wales.
För Frankrike skulle en seger mot Litauen innebära en andraplats i gruppen, två poäng bakom ledaren Serbien.

TT

Publicerad 2009-03-31 kl 14:28
Annons
Annons
Annons