Elfenbenskusten till final i afrikanska

Landslag

Landslaget som fick stryk av ett gäng allsvenska lirare kan snart bli bäst på sin kontinent.
Elfenbenskusten är klart för final i Afrikanska mästerskapen efter 3-1 (2-1) mot Kongo-Kinshasa.

Yaya Touré fick en hel del kritik under gruppspelet. Centralgestalten på Elfenbenskustens mittfält var inte alls den ledare och pådrivare som ivorianerna har vant sig vid. Men när det verkligen gäller levererar Manchester Citys stjärna.

Med ett mäktigt skott gav han Elfenbenskusten ledningen i semifinalen.

Bara minuter senare kvitterade Dieumerci Mbokani på straff sedan en ivorian fått bollen på handen, men innan halvleken var över såg Gervinho till att Elfenbenskusten tog ett stort kliv närmare final när han gjorde 2-1. Strax innan dess hade Roma-anfallaren fått se en nick räddas på mållinjen.

Halvvägs in i andra halvlek ökade Wilfried Kanon till 3-1 och säkrade finalplatsen åt ett Elfenbenskusten som verkligen spelat sig i form. Det är bara några veckor sedan Sverige slog de afrikanska stjärnorna med 2-0 i Abu Dhabi.

I torsdagens semifinal möts hemmanationen Ekvatorialguinea och Ghana.

Publicerad 2015-02-04 kl 21:55