Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

EM-nedräkningen: Spelarhemligheter - Rooney vill bjuda Mike Tyson på bönor

Foto: AP

Wayne Rooney

EM-nedräkningen bjuder på sköna spelarfakta som du kanske inte känner till.

Ashley Cole

Har varit inblandad i både det ena och det andra under åren men stod för ett riktigt lågvattenmärke förra året då han sköt en praktikant på Chelseas träningsanläggning med ett luftgevär. Cole rapporterades ha dragit runt på träningsanläggningen med ett luftgevär när han sköt mot praktikanten Tom Cowan från bara några meters håll. ”Det är helt ofattbart hur en Premier League-spelare kan ta med sig ett luftgevär till träningsanläggningen. Men Ashley plockade fram geväret ur en låda och började lattja med det i omklädningsrummet”, sade en Chelseakälla. Incidenten bevittnades av ett dussintal ur Chelseas stab och Cole hävdade efteråt att han inte visste att geväret var laddat.

 Scott Parker

Gjorde sina fyra första landskamper under fyra olika förbundskaptener men den 31-årige Tottenhammittfältaren är nu etablerad i landslaget och var lagkapten för första gången i karriären i 3-2-förlusten mot Holland i februari. Parkers talang har varit känd länge, faktum är att när han var 12 år gammal så medverkade han i en McDonalds-reklam där han visade vad han kunde göra med en fotboll.

 Theo Walcott

Hade inte spelat en minut för Arsenal när Sven-Göran Eriksson tog ut honom till landslaget i maj 2006 då han blev den yngste någonsin att representera England. ”Svennis” tog också ut Walcott i sin VM-trupp 2006 men Walcott fick inte spela en enda minut i turneringen. Han bar nummer 32 under sina två första säsonger i klubben innan han fick veta att han kunde få välja ett annat nummer. Så här beskriver han hur det gick till: ”Jag hade siktat in mig på nummer 8, Freddie Ljungbergs gamla nummer men materialförvaltaren Vic Akers hade dåliga nyheter, den tröjan hade redan getts till Samir Nasri. DÅ visste jag inte ens att vi hade värvat Samir Nasri! Jag frågade då vilka nummer som fanns och han sa att jag kunde får 23, 19 eller 14. Utan att ens tänka tog jag nummer 14 eftersom det var lägst”. Numret var dessutom Thierry Henrys gamla nummer.

 Leighton Baines

Är ett stort fan av James Elroy-romaner och Pink Floyd och hade som 10-åring svårt att hävda sig inom pojklagsfotbollen då han var så blyg. Han kommer från en familj där alla utom pappan är Evertonsupportrar. Pappan höll på Liverpool men när hans sån skrev på för Everton 2007 så visade han sitt stöd till sin son genom att börja hålla på Everton istället.

 Wayne Rooney

Wayne Rooney kan ha ett av Englands största kök men erkände nyligen att han inte kan laga mat överhuvudtaget. Han vet bara hur man använder brödrösten och mikrovågsugnen och den enda måltid han vet hur man lagar är bönor på toast! Han fortsatte med att berätta att hans drömgäster på en middag vore Mike Tyson, Denzel Washington och Jason Bourne, filmkaraktären som porträtteras av Matt Damon i filmerna om Bourne – men då skulle de alltså få hålla tillgodo med bönor på toast.

 Danny Welbeck

Inte många känner till att Manchester United-anfallaren en gång i tiden ratades av Manchester City när han var åtta år gammal. ”Jag provspelade för City när jag var åtta, men strax innan jul sade de till min pappa att jag inte var bra nog. Pappa ville inte berätta det direkt eftersom det var jul så jag hade ingen aning om vad som hade hänt eftersom pappa bara sade att det skulle vara ett uppehåll. Någon vecka senare spelade jag cup med mitt lokala lag och det var då Manchester United upptäckte mig och jag har inte tittat bakåt efter det”, berättar Welbeck.

Publicerad 2012-06-15 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons