Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

En hel danskelva skadad

Fem spelare har kommit och gått och sex var borta redan före det danska VM-kvallägret.
Danmark är illa rammat av skador inför Portugalmatchen i Parken, en hel elva saknas.

Inte en dag har gått sedan truppen samlades som inte någon spelare tvingats kasta in handduken och resa hem från Helsingör. Förbundskaptenen Morten Olsen har fått inventera U21-landslaget för att få ihop folk.

Redan före samlingen var det klart att Daniel Agger och fyra andra givna spelare var skadade. Lägg därtill avstängningen på förstemålvakten Thomas Sörensen. Därefter har ytterligare fem spelare skadats.

Men Danmark leder gruppen, har 16 poäng mot Portugals nio när fyra kvalmatcher återstår på vägen till fotbolls-VM i Sydafrika 2010.
-Portugiserna har kniven på strupen, de är favoriter. Granskar man spelare för spelare hör Portugal till de fem bästa landslagen i världen, säger lagkaptenen Jon Dahl Tomasson till danska medier.

Men räkna inte bort danskarna. De gjorde en bra insats med flera debutanter i träningsmatchen mot starka, snabba och tekniska Chile häromveckan.

-Vi har lärt av Chile-matchen att vi ska upp i varv ännu mer. Och vi ska spela kompakt hur vi än ställer upp laget, säger Tomasson när det blir tal om en extra spelare på mittfältet bakom honom.

TT

Publicerad 2009-09-03 kl 16:07
Annons
Annons
Annons