Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

England-Schweiz svartvitt istället för rödvitt i tv:n – i 25 sekunder

UEFA Nations League

En svartvit tv-sändning för första gången på 50 år. Det är vad tittarna som kollar på England-Schweiz kommer uppleva, när tv-sändningen kommer uppmärksamma Kick It Outs 25-års jubileum.

Foto: Bildbyrån

England tar emot Schweiz i en träningsmatch i Leicester imorgon. För de som ser matchen på Sky Sports kommer sändningen vara extra speciell då de väljer att visa de första 25 sekunderna helt i svartvitt.

Kick It Out, som startade verksamheten 1993 efter spridd rasism i England på 90-talet och en rädsla bland minoriteter i områden runt fotbollsarenor, firar i år sitt 25-årsjubileum.

Det gör att Sky Sport väljer att tillsammans med FA uppmärksamma jubileet med att visa de första 25 sekunderna i enbart svart och vitt. Spelarna kommer även värma upp i tröjor med Kick It Outs slogan för att ytterligare uppmärksamma organisationens arbete.

ANNONS

-Förhoppningsvis kommer sändningen att uppmana de miljoner som ser matchen att lägga åtminstone 25 sekunder att tänka på betydelsen av mångfald i vår vackra sport, säger Paul Elliot, ordförande i FA:s rådgivande utskott för inkludering.

Elliot sa att FA är tacksamma att Sky Sports stödjer idén och han ser fram emot att se landslaget i en svartvit tv-sändning för första gången på närmre 50 år.

Även ordföranden för Kick It Out, Herman Ouseley, är glad över gesten.

-Jag hoppas att det kan bli en stark påminnelse för hur långt fotbollen har kommit de senaste 25 åren för att bli en mer öppen och mångfald plats som välkomnar alla oavsett ålder, handikapp, kön, kultur, religion eller sexuell läggning, säger Ouseley.

Publicerad 2018-09-10 kl 15:53
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto