POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA NATIONS LEAGUE

England-Schweiz svartvitt istället för rödvitt i tv:n – i 25 sekunder

Foto: Bildbyrån

En svartvit tv-sändning för första gången på 50 år. Det är vad tittarna som kollar på England-Schweiz kommer uppleva, när tv-sändningen kommer uppmärksamma Kick It Outs 25-års jubileum.

England tar emot Schweiz i en träningsmatch i Leicester imorgon. För de som ser matchen på Sky Sports kommer sändningen vara extra speciell då de väljer att visa de första 25 sekunderna helt i svartvitt.

Kick It Out, som startade verksamheten 1993 efter spridd rasism i England på 90-talet och en rädsla bland minoriteter i områden runt fotbollsarenor, firar i år sitt 25-årsjubileum.

Det gör att Sky Sport väljer att tillsammans med FA uppmärksamma jubileet med att visa de första 25 sekunderna i enbart svart och vitt. Spelarna kommer även värma upp i tröjor med Kick It Outs slogan för att ytterligare uppmärksamma organisationens arbete.

-Förhoppningsvis kommer sändningen att uppmana de miljoner som ser matchen att lägga åtminstone 25 sekunder att tänka på betydelsen av mångfald i vår vackra sport, säger Paul Elliot, ordförande i FA:s rådgivande utskott för inkludering.

Elliot sa att FA är tacksamma att Sky Sports stödjer idén och han ser fram emot att se landslaget i en svartvit tv-sändning för första gången på närmre 50 år.

Även ordföranden för Kick It Out, Herman Ouseley, är glad över gesten.

-Jag hoppas att det kan bli en stark påminnelse för hur långt fotbollen har kommit de senaste 25 åren för att bli en mer öppen och mångfald plats som välkomnar alla oavsett ålder, handikapp, kön, kultur, religion eller sexuell läggning, säger Ouseley.

Publicerad 2018-09-10 kl 15:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå