Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

EXTRA: Nigeria stängs av från spel

Efter VM blandade sig Nigerias regering i styret av landslaget.
Det skulle de inte ha gjort. Nu stänger Fifa av Lars Lagerbäcks tidigare manskap från alla internationella tävlingar.

Fifa, Internationella fotbollsförbundet, har en längre tid haft ögonen på hur de nigerianska politikerna försökt blanda sig i Nigerias fotbollsförbund, NFF. Bland annat har Nigerias sportminister försökt starta om ligan utan nedflyttningar, det har sats press på att avlägsna förbundets generalsekreterare och en domstol har stängt ute valda medlemmar i förbundets exekutivkommitté.

På måndagen beslöt Fifa att Nigeria med omedelbar verkan inte får spela någon internationell fotboll på landslags- och klubbnivå.

- Under avstängningen får NFF inte vara representerat i någon regionala, kontinentala eller internationella tävlingar, inklusive klubblagsspel och inte heller vänskapsmatcher, säger Fifa i ett uttalande.

Redan i somras var det tal om att stänga av Nigeria. Då hade landets president Goodluck Jonathan i besvikelsen över VM-uttåget redan efter gruppspelet för Lars Lagerbäcks landslag, beslutat att stänga av landslaget från internationellt spel under två år. Men då Fifa hotade med avstängning drog Jonathan tillbaka sitt beslut.

TT

Publicerad 2010-10-04 kl 20:16
Annons
Annons
Annons