Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Femte raka EM-guldet för Tyskland

Tysklands damer regerar i Europa.
På torsdagskvällen tog tyskorna femte raka EM-guldet efter att ha krossat England med 6-2 i finalen.

Det var de äldre och rutinerade spelarna som låg bakom storsegern.
Birgit Prinz, 31, gjorde 1-0 (20 min) och 6-2 (76) vilket var hennes två första mål under EM i Finland. Prinz har nu gjort 125 mål i landslaget. Hon agerade även målpassare. Prinz har varit med i samtliga EM-finaler.Inka Grings, 30, satte psykologiska 4-2 (62) och 5-2 (73) och spelade fram till Prinz första mål. Med sina sex mål i turneringen blev hon skyttedrottning. För Grings var det andra EM-guldet.

-Jag är väldigt glad för Birgits skull, och att hon fick göra det första målet. Hon har jobbat väldigt hårt hela turneringen. Och Inka Grings frågade mig om hon fick komma tillbaka efter tre år utanför landslaget, vilket visade sig vara en fantastiskt beslut, sade Tysklands förbundskapten Silvia Neid.

Övriga målskyttar i guldlaget var Melanie Behringer och Kim Kulig.
Det var en mycket öppen och trevlig EM-final inför 8 000 åskådare på Olympiastadion i Helsingfors. Båda lagen radade upp chanser och det kunde ha blivit ännu fler mål.

England låg under med 0-2 och 1-3 men reducerade två gånger och hängde bra med fram till 62:a minuten. Då satte Grings 4-2 och England var ett slaget lag.
Tyskland var helt enkelt för bra och vann välförtjänt.

-Jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli åtta mål i finalen, och hade aldrig vågat lägga in ett spel på det. Men det var två bra lag, och matchen böljade fram och tillbaka. Jag kände mig inte säker förrän vid 5-2, sade Silvia Neid.
I det tyska laget är det bara Kerstin Stegemann som nu definitivt slutar med landslagsfotbollen, övriga spelar räknar med att fortsätta terrorisera motståndet i kommande mästerskap.

Publicerad 2009-09-10 kl 22:51
Annons
Annons
Annons