Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fifa hotar med att utesluta Brasilien efter pampens avgång

Landslag

Förbundspresidenten avsattes.
Det kan få stora konsekvenser för fotbollen i Brasilien, skriver Nettavisen

3:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I början av december ogiltigförklarade en domstol i Rio de Janeiro valet av Ednaldo Rodrigues som president för det brasilianska fotbollförbundet och Rodrigues tvingades avgå

Anledningen var att det förekommit oegentligheter i samband med valet av honom som hölls förra året. Landets två högsta domstolar gick på samma linje och José Perdiz, chef för Brasiliens högsta idrottsdomstol, utsågs som tillfälligt ansvarig för förbundet och fick i uppdrag att organisera ett nyval inom 30 dagar.  

Fifa ogillade dock landets agerande då de menar att medlemsländerna ska verka utan inflytande av tredje part, något som även innefattar domstolsväsende och nationella myndigheter. I stället manar de nu till lugn och ro och hotar med stora konsekvenser. 

Annons

Enligt Nettavisen, som hänvisar till Nyhetsbyrån AP, riskerar Brasilien nämligen att uteslutas från internationella tävlingar på så väl klubblags- som landslagsnivå om ett nyval genomförs. Fifa väntas även tillsätta en kommission tillsammans med det sydamerikanska fotbollförbundet Conmebol där den uppkomna situationen ska hanteras. 

Ednaldo Rodrigues var president för landets fotbollförbund mellan 2001 och 2018. Mellan 2018 och 2021 var han vice president och i mars 2022 valdes han åter som president på ett mandat som sträcker sig till 2026. 

Publicerad 2023-12-25 kl 09:46
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto