Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Fotbollskanalen på plats: Basel färgat helt orange

BASEL. Förmatchen inför kvällens kvartsfinal har Holland vunnit.
De orange-klädda fansen har helt tagit över Basel - och de är segersäkra.
- Även om de har hjälp av en holländare som Guus Hiddink så har de ingen chans, säger Pieter van der Aalst som är helt orange: kläder, ansikte och hår.

Festen inför kvartsfinalen i Basel började redan i morse och den är färgglatt orange. De holländska fansen dominerar gatubilden helt - både färgmässigt och ljudligt.

Var man än kollar är det orange, orange och orange.
"Hup, Holland, Hup", är ingen direkt ovanlig ramsa acckompanjerat av tutor och skrik. Allt nersköljt av stora mängder öl i ett ungsvarmt Basel.

- Vi har längtat efter detta. Äntligen spelar landslaget som det ska och inget ska stoppa oss när det gäller att nå EM-titeln. Det är 20 år senast och nu ska vi ha den igen, säger Pieter van der Aalst.

Han ingår i ett gäng av 20 holländare i den övre medelåldern som inte drar sig för att klä ut sig i orange och både festa och sjunga som om de varit i 20-årsåldern.

- Vi har sett de två sista gruppspelsmatcherna och nu blir det kvartsfinalen. Om det blir semifinal så måste jag bara se den också, säger han.

De ryska fansen syns men de är både färre och blygsammare till både klädsel och att ta för sig. Fast precis så var det inför Sverige-Ryssland i Innsbruck - men inne på arenan tog ryssarna över helt. Återstår att se om det blir så i kväll också?

Publicerad 2008-06-21 kl 16:56
Annons
Annons
Annons