Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Fotbollskanalen.se betygsätter Spanien

Fotbollskanalens betyg på Spanien

FFFFF Fernando Torres
UT 78. Året i Enland har lyft honom till kanske världens bäste anfallare. Ensam höll han den tyska backlinjen sysselsatt och skapade läge på läge. Hade en nick i stolpen innan han bara klev förbi Lahm och enkelt lyfte in 1-0. Han fixade guldet.

FFFF Sergio Ramos
Inledde darrigt med farlig felpass och blev uppsnurrad. Därefter växte han mer och mer in i matchen. Stod upp mot Podolski som aldrig kom långt och var själv med i anfallen gång på gång på gång. Real Madrid-backen har vuxit till en jätte i EM.

Carlos Puyol
Den informellen ledaren i försvaret som klev in rätt i alla situationer, från att få Klose ur balans i ett halv friläge till att lugna Marchena. Centralt kom tyskarna ingen vart.

Xavi Hérnández
Mittfältaren slår så briljanta passningar att man undrar hur han ser lägena. Var mannen bakom frispelningen av Torres till 1-0. Är kvick och nästan omöjlig att få grepp om. Otroligt nyttig när spanjorerna höll bollen oh väntade på lägen att slå den avgörande passen.

Marcos Senna
Tog ganska väl hand om Michael Ballack och såg till att tysken fick väldigt lite utrymme centralt. Är otroligt löpstark och har stor spelförståelse. Har utan tvekan varit en av Spaniens viktigaste spelare. Var nära att trycka in 2-0 efter en kontring men bollen studsade över benet.

Andrés Iniesta
Barcelona-liraren gjorde kan sin bästa match i EM. Vågade hela tiden utmana och var vass både när han anföll till höger och till vänster. Nästan alltid spelbar och är kvick både med och utan boll. Är dessutom stark när han jobbar hemåt.


FFF
Iker Casillas
Världsmålvakten hade en lugn kväll och det som kom emot honom hanterade han. Även tyskarna emellanåt hade en del tryck blev det aldrig riktigt farligt. Han var med på Ballacks skott och på inläggen.

Carlos Marchena
Hårdingen såg till att tyskarna inte kunde anfalla centralt och hade svårt att vinna höjddueller. Borde haft ett kort och uppträdde obalanserat emellanåt. Såg ut att ta bollen med handen i ett läge. Det kunde kostat spanjoreran.

Joan Capdevila
Är en kompetent försvarare som gör det trångt på den spanska vänsterkanten. Har dessutom alltid krafter kvar att

kliva framåt. Låg bakom första stora chansen. Otroligt brytstark och Schweinsteiger hade det svårt.

Cesc Fàbgregas
UT 63. Började trögt men fick mer och mer boll. Hittade Torres till Spaniens första farlighet: en nick i stolpen. Men var inte alls lika skarp som i semifinalen. Fick oväntat kliva av när spanjorerna mest försvarade och var inte nöjd med det.

David Silva
UT 66. Alternerade på kanterna med Iniesta och lyckas ofta ta sig fri och komma i de viktiga löpningarna där han kan få bollen i fart. Sökte skott några gånger och missade ett grovt.


FF

F

Spelade för kort tid för att betygsättas: Xabi Alonso, IN 63, Santi Cazorla, IN 66, Daniel Güiza, IN 78.

Publicerad 2008-06-29 kl 23:50
Annons
Annons
Annons