Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Fröjdfeldt belönas: Tur att jag läste på

Han fattade EM-slutspelets svåraste domslut hittills.
Nu belönas Peter Fröjdfeldt och det svenska domarteamet med avgörande gruppspelsmatchen mellan Turkiet och Tjeckien.

-Tur att jag läste på regelboken ordentligt innan jag stack, säger Fröjdfeldt till TT.
Peter Fröjdfeldt blev utdömd av Italien i sin mästerskapsdebut. Men efter det upphaussade domslutet som gav Holland 1-0 hyllades han av Uefa. På torsdagen kom belöningen i form av en ny EM-match för den svenske stjärndomaren.
I praktiken kunde han bara tilldelats två av matcherna 13-18. Anledningen är att domarna inte får döma i samma grupp igen eller finnas på planen i Sveriges grupp.
Kvar var söndagsmatcherna Schweiz-Portugal och Turkiet-Tjeckien.

Kan bli straffrysare

Han fick den stekheta matchen, den som kommer att avgöra vilket av trepoängslagen Turkiet och Tjeckien som följer Portugal vidare från gruppen till kvartsfinalerna.
-Riktigt roligt. De är snälla mot mig här nere, säger Fröjdfeldt, som vet att straffläggning kan avgöra gruppens utgång.
-Vi blev informerade om det precis. Men det är inget nytt för mig. Till att börja med är det fem straffar var som gäller, precis som vanligt.
Eskilstunadomaren säger att han känner sig fräsch i kroppen och att han njuter av varje stund. Offsidesituationen som skapade rubriker i förra omgången är historia.
-Hela Europa har väl pratat om den där situationen.
-Men det var tur att jag läste på innan. Det var aldrig något att snacka om, säger han.

"Beror på Sverige"

Ruud van Nistelrooy sköt målet och var ensam framför det italienska målet, i offsideläge tyckte många, men italienske högerbacken Christian Panucci upphävde offsiden trots att han låg utanför kortlinjen. Dagen efter matchen fick Fröjdfeldt stöd av Uefa.
-Målet var helt riktigt dömt...inte många människor, inte ens i matchen med spelarna inräknade, känner till den här regeln, sade Uefas generalsekreterare David Taylor till Reuters.
-Kul att höra om det berömmet, det visste jag inte om. Nu är det bara att gå in och köra så får vi se vad det leder till. Om jag får fler matcher beror bland annat på hur det går för Sverige.
TT: Är du rädd att Sveriges eventuella framfart ska stjälpa dina chanser till fler EM-matcher?
-Nej, nej, det kan jag inte vara.
Mästerskapet är Fröjdfeldts första och sista eftersom han i höst faller för åldersstrecket.

Publicerad 2008-06-12 kl 12:06
Annons
Annons
Annons