POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Giovinco: “Hoppas MLS inte ska påverka mina landslagschanser negativt”

Foto: Scanpix

Sebastian Giovinco

Sebastian Giovincos övergång till Toronto FC från Juventus förvånade många.
Nu hoppas 28-åringen att flytten inte ska försämra chansen till spel för Italien i EM-kvalet.
- Det är bara Conte som vet om jag ska spela, säger mittfältaren till Reuters.

”Atommyran” som italienaren ibland kallas för, stod för en oväntad övergång när han flyttade till MLS-laget Toronto FC under vinterns transferfönster. Den förre Juventus-spelaren spelade i Italiens senaste träningsmatch mot Albanien i november, men riskerar att lämnas utanför truppen i EM-kvalmatchen mot Bulgarien då hans säsong precis har börjat. 

- Jag vet inte, det är bara Conte som vet om jag ska spela. Om det är lämpligt kommer han ringa mig, säger Giovinco.

Trots 28-åringens osäkerhet kring statusen i landslaget tror han inte att dörren är stängd i framtiden. Han pekar bland annat på att den goda relationen med Conte från tiden i Juventus är en fördel. Mittfältaren menar även att ligan har ett bra rykte i Italien och att han sakta men säkert anpassar sig till spelet där.

- Det är inte alls så att flytten till MLS automatiskt innebär ett slut på min landslagskarriär. Dörren är öppen och vi har en bra relation. Mina vänner från tiden i Italien är nyfikna på ligan och jag tror de vet att jag har gjort ett utmärkt val. Många vill komma hit och spela.

- Skillnaderna finns gällande spelrytmen och mitt sätt att spela, men jag kommer försöka anpassa mig så fort som möjligt. Jag har sett alla matcher från MLS på tv som jag har kunnat se. Det kommer säkert bli tufft och vi behöver försöka förbättra oss kontinuerligt, säger Sebastian Giovinco till Reuters.

Publicerad 2015-03-17 kl 18:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå