Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Guus Hiddink hyllar Sverige: Har den största respekt

Senast Sverige mötte ett landslag lett av en holländare blev Lars Lagerbäck nästan hånad.
Nu låter det annorlunda:
- Jag har den största respekten för Sverige som alltid är med i mästerskap, säger Guus Hiddink som leder Ryssland.

INNSBRUCK. När Sverige mötte Trinidad och Tobago i VM leddes landslaget av holländaren Leo Beenhaker. Han uttalade sig nedvärderande om Lars Lagerbäcks lättlästa landslag.

Annat är det med Rysslands inhyrde holländare Guus Hiddink på en nyligen avslutad presskonferens.
- Visst är det lätt att läsa för att Sverige håller sig till ett system och en stil och når resultat med det och jag utgår från att det var det han (Beenhaker) menade, men han får tala för sig själv, säger Hiddink.

- Sverige är öppet och rakt sett till hur man spelar men jag har den största respekt för att ett land av den storleken alltid är med i de stora turneringarna.
- Det är där Ryssland med 140 miljoner invånare borde vara inom några år. Därför är det viktigt att det går bra för landslaget.

I morgon väntar en ödesmatch mellan Sverige och Ryssland och trots skillnaden i storlek lyfte ryssarnas förbundskapten fram Sverige som laget med störst chans att ta platsen i kvartsfinal:

- Ser du på alla de svenska spelarna och vilka klubbar de spelat för och jämför med de ryska är det ingen tvekan om att Sverige är favorit, säger han.

Givetvis fick holländaren en fråga om vad det betyder för Ryssland om Zlatan Ibrahimovic inte kan spela.
- Naturligtvis är han en viktig spelar för Sverige men underskatta inte de andra, Henrik Larsson, Elmander och Rosenberg. Men han är viktig för han vet hur man överlever i tuffa matcher och är du bland de bästa i serie A är du en bra spelare.

- Men vi kommer inte ändra på vårt spel oavsett om Zlatan Ibrahimovic spelare eller inte. Vi ska inte anpassa oss till motståndaren.

Guus Hiddink får själv tillbaka den ryska storstjärnan Arsjavin som varit avstängd i de två första matcherna - och holländaren ville inte avslöja om han spelar eller ej - men han sa att det blir få ändringar.
- Arsjavin är tillgänglig igen men han saknar matchtempo. Han har bara spelat mot Serbien.

Den holländska förbundskaptenen har ändrat mycket i det ryska landslaget och nått resultat och nu hoppas han att landslaget kan ta ytterligare ett steg.

- Det är starkt av Ryssland att vara i en situation där den tredje matchen fortfarande gäller något och där flera länder redan fått åka hem, säger Guus Hiddink.

- Det här är ett kliv i vår utveckligen. Vi vill spela en anfallsinriktad fotboll men den måste baseras på rätt inställning och tufft arbete och då menar jag inte fult spel på något sätt utan tufft arbete.

Att det räcker med en poäng för Sverige är bara en liten nackdel, enligt Hiddink.
- Jag hade föredragit att kunna kryssa men nu måste vi vinna matchen. Det är okej eftersom ryska spelare inte kan gå för oavgjort och kontrollera en match, utan de måste gå för en vinst.

Publicerad 2008-06-17 kl 14:30
Annons
Annons
Annons