POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM-KVAL ASIEN
1v

Hamads landslagsbyte helt klart – kan nu spela för Irak: ”Äntligen”

Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad har velat byta landslag från Sverige till Irak en längre tid.
Och nu är pappersarbetet till sist klart, vilket betyder att han är uttagningsbar för Irak framöver.
”Äntligen” skriver Hamad i ett inlägg på Twitter.

Jiloan Hamad valde förra vintern att byta landslag från Sverige till Irak. Men han har fått vänta länge på att allt pappersarbete skulle lösas innan han har kunnat göra debut.

I maj togs han för andra gången ut till Iraks landslag, men missade den samlingen på grund av pappersstrulet.

"Det blir tajt till denna samling. Det är två gånger jag varit uttagen nu men ej kunnat åka. Men vi får se till hösten, då de viktiga VM-kvalmatcherna drar igång", skrev Hamad i ett meddelande till Fotbollskanalen då.

"Det är en process som tagit längre tid än väntat men vi fortsätter förse FIFA med information som kommer att få allt godkänt så småningom."

Men till sist har allt pappersarbete nu löst sig och Hamad kan nu göra debut för det irakiska landslaget, något han bekräftar själv på Twitter.

”Äntligen, det har varit en process men vi fortsatte tro och fortsatte jobba. Nu är min del gjord. Jag är nu uttagningsbar och redo att representera Iraks landslag” skriver den förre MFF-och Hammarbyspelaren i inlägget.

Hamad spelar sedan en kortare tid tillbaka för det kroatiska laget Gorica, som han fick en drömstart med när han gjorde mål i första matchen.

Irak inledde sitt VM-kval till turneringen 2022 i torsdags med att spela oavgjort, 1-1, mot Bahrain i första matchen i den andra kvalrundan. Där måste laget hamna bland de två främsta för att ha en möjlighet att ta sig vidare till den tredje kvalrundan i Asiens kval, innan kvalet avslutas med en tredje och en eventuell fjärde runda.

Publicerad 2019-09-07 kl 10:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå