Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Hamrén: Gärna en gala - men helst inte nu

Gärna gäster på en galaföreställning, Men helst inte i samband med en landskamp.
- Vi får göra det bästa av situationen, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Landskampen mot Tyskland på Ullevi på onsdag är årets sista för fotbollslandslaget. Det är också den första efter den blytunga 1-4-förlusten i EM-kvalet mot Holland för snart fem veckor sedan.

Det finns en del att snacka om, jobba på och rätta till. Det blir inte mycket tid till det.
Några gruppgenomgångar eller individuella samtal hann Hamrén inte med under måndagen. Direkt efter eftermiddagens lättare träning åt landslaget en gemensam middag och bussades sedan till Fotbollsgalan i Malmö Arena.

- Det är alltid ont om tid. I dag försvinner mycket på grund av galan. Det är en del av jobbet, medier och inte minst en gala, sade Hamrén på måndagseftermiddagens presskonferens.

- Vi får göra det bästa av situationen. Det kommer att bli ännu mer korvstoppning än tidigare. Det finns mycket att ta upp eftersom det är första gången vi träffas sedan Hollandsmatchen för fem veckor sedan.

Därför kan spelarna räkna med att det blir en aktiv bussfärd till Göteborg under tisdagen. Då utnyttjar Hamrén tiden till genomgång och samtal.

Sedan har han en träning på matcharenan på sig att omsätta idéerna praktiskt.

Viktig landskamp
Trots att båda lagen saknar flera ordinarie spelare och de stora stjärnorna är landskampen viktig för förbundskaptenen.

- Vi får en möjlighet att jobba på det som vi ska bli bättre på. Träningslandskamper är viktiga för vår ranking, ännu viktigare för tron på vad vi gör. Att det fungerar som det ska. Förlorar man får man alltid en liten knäpp på nästan och då handlar det om att komma på rätt spår igen.

- Inte minst defensivt måste vi förbättra oss. Vad det handlar om, vill jag ta med spelarna först...lite positioner, lite av vårt agerande.

- Prestationen blir mest intressant, sedan är alltid resultatet viktigt.

TT

Publicerad 2010-11-15 kl 18:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons