POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Hansson om backkrisen: Är inte orolig

Erik Edman är skadad och missar EM. Vilket gör att Mikael Nilsson får kliva över till vänster - och en lucka uppstår till höger. Mittbacken Petter Hansson är inte orolig.
- Det påverkar inte, vi har gott om att träna, säger han till fotbollskanalen.se.

Det svenska försvarsspelet är inte lika stabilt som tidigare och det är säkert därför förbundskapten Lars Lagerbäck lägger tyngd på den delen under EM-lägret i Sverige.

- Vi vill tvätta bort beteenden som spelarna har i sina klubbar och så mycket som möjligt automatisera försvarsspelet, säger Lagerbäck.

Petter Hansson inser att det är en viktig del, särkskilt i skarpa lägen.
- Det finns ju små detaljer som skiljer sig och nu ska man ju följa hur landslaget spelar. Sådana saker kan man träna och när det är lugnt är det ingen fara utan det när det bränner till som man ska veta hur man gör.

Mittbacken är dock noga med att poängtera att han inte känner någon oro över att en del nya och oprövade spelare kommit in i EM-truppen - och ska ersätta Erik Edman.
- Skador har man alltid och jag kan inte se att det ska påverka oss. Det är viktigt att vi tränar ihop och snackar mycket, säger han.

- Det här är spelare som trots allt varit med mycket i landslaget så jag tror inte det ska spela någon roll. Även om Dorsin inte spelat mycket har han varit med på många samlingar.

Hur är det med ljumskskadan? - Känner inget längre och förhoppningvis är den borta. Jag tränade för fullt i dag och känner ingenting.

Hur länge har du haft den?
- Känt av den av och till under en månad och därför var det tanken att jag skulle ta det lugnare.

Men du är väl given?
- Jag känner mig inte given. Visst, jag har spelat mest på slutet men jag känner mig verkligen inte given i landslaget. Men jag är väl mer aktuell för spel nu än jag varit i tidigare mästerskap.

Påverkar det något att du inte spelade mot Slovenien? - Nej, jag tror inte det betyder något utan att det kommer gå bra. Vi har mycket träning kvar.

Publicerad 2008-05-29 kl 14:18
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå