Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Hasani gläds åt Kosovos intåg i Uefa: "En dröm"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kosovo är nu medlem i Uefa. 
Ett efterlängtat besked.
- Det är en stor dröm som slår in, säger Shpetim Hasani. 

Under tisdagen blev Kosovo, med knapp marginal, invalda i Uefa under en kongress i Budapest, och får nu alltså kliva in i Uefa-tävlingsmatcher. Det som närmast väntar under Uefa-flagg är kvalet till EM 2020.

Gif Sundsvalls Shpetim Hasani, 33, som representerar landet, tog emot beskedet med stor glädje trots att han inte kände till nyheten när Fotbollskanalen fick sig en pratstund med honom.

- Det är en stor dröm som slår in, vi har väntat på det här beslutet och det är roligt för hela landet, men kanske framför allt för alla som har jobbat för att vi ska bli medlem i Uefa, säger Hasani. 

Sedan 2014 har Kosovo fått spela officiella landskamper. Sedan dess har Shpetim Hasani medverkat i fem stycken utav dem.  

- Vi har i de matcher som vi har spelat jobbat en hel del med uppbyggnaden av laget för att i framtiden kunna få spela tävlingsmatcher. Varje match som vi har spelat har varit en väldigt lärorik process för hela laget, säger han och fortsätter:

- Det är en stor ära att representera sitt land, även om det har varit några inofficiella matcher så är det inte mindre stort för det, utan det är stort att representera sitt land.

Hur ser du på dina chanser att kunna få spela ett EM-kval?
- Man vill ju göra sitt bästa för att komma, men det är svårt att veta. Det är klart det kommer vara viktig att få spela kontinuerligt för att få komma med. 

Fotbollsintresset är också stort i Kosovo, så det är inga halvfulla läktare som väntar Kosovos kommande EM-kvalmotståndare.

- Det har i stort sätt varit fullt på varje match som vi har spelat och det brukar vara ett bra tryck.  

Se Hasanis balja mot Malmö i spelaren ovan.

Publicerad 2016-05-03 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons