Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Hiddink: "Bara första steget"

Semifinalen var ett stort steg för landslaget. Men bara ett litet för den ryska fotbollen.
Enligt förbundskaptenen Guus Hiddink är EM bara början.
-Den stora utmaningen vad som händer efter EM, säger han.

Efter Sovjetunionens fall har Ryssland, på egna stappliga ben, inte haft någon större lycka i fotbollsvärlden. Förrän nu.
Visserligen blev den spanska övermakten för stor i semifinalen, men bara det att Ryssland tog sig dit är en seger i sig. För både ryssarna och mannen bakom det magiska spelet, Guus Hiddink.
-Vi har fått mycket självförtroende av den här turneringen. Nu ska vi ta det lugnt ett tag och sedan ska vi framåt september fokusera på ett svårt VM-kval, säger Hiddink, som fått smeknamnen "trollkarlen" i ryska medier.
-Laget har lärt sig mycket under den här turneringen som vi kan dra nytta av under kvalificeringen.

Långsiktigt mål
Situationen börjar bli välbekant för den 61-årige nederländaren. EM var hans tredje skräll med ett oerfaret landslag, efter semifinalen med Sydkorea i VM 2002 och åttondelsfinalen med Australien i VM 2006.
Men medan han lämnade de båda tidigare nationerna efter framgångarna har hans engagemang i Ryssland ett mer långsiktigt mål.
-För den ryska fotbollen handlar det om att etablera sig och återta sin position inom fotbollen.
-Det är den stora utmaningen, inte bara för mig. Det viktiga nu är hur tränarna, ledarna och de som bestämmer använder det här. Infrastrukturen måste förbättras nu.

Realist
EM-succén kan snabba på processen, hoppas Hiddink. Men samtidigt finns en fara för att framgångarna skuggar de tidigare resultaten.
En EM-semifinal betyder inte att den ryska fotbollen är framme vid målet.
-Jag är realist och glömmer inte det förflutna. Nu har det bara varit höjdpunkt efter höjdpunkt och snack om att jag skulle få ryskt medborgarskap och så vidare, säger Hiddink.
-Vi får inte glömma att vi hade väldigt oregelbunden kvalitet i kvalet. Jag glömmer varken den bra matchen hemma mot England eller förlusten borta mot Israel.

TT

Publicerad 2008-06-27 kl 15:39
Annons
Annons
Annons