Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
18v

Honda spelare och förbundskapten - ska leda landslag genom videosamtal

Foto: Bildbyrån.

Nyligen skrev Keisuke Honda på för Melbourne Victory.
Samtidigt ska han leda Kambodjas landslag.
- Jag vill hjälpa Kambodja att få en tydlig spelidé och kunna marknadsföra landet för resten av världen, säger han, enligt The Guardian.

Den förre detta japanske landslagsmannen Keisuke Honda, med ett förflutet i klubbar som CSKA Moskva och Milan, skrev så sent som den 6 augusti på för den australiensiska klubben Melbourne Victory.

Men utöver att spela själva i Melbourne så har han dessutom fått jobbet som förbundskapten i Kambodja. Det hela presenterades på en presskonferens under söndagen. Enligt klubblaget medför det dock nte att Honda kommer missa några ligamatcher, då 32-åringen bara kommer att vara tillgänglig för Kambodja då ligaspelet är pausat under Fifa-datumen (mellan 12 och 20 november).

När Kambodja ska spela 10-nationssturneringen AFF Suzuki Cup, som pågår mellan den 8 november och 15 december (då ligaspelet i Australien pågår för fullt) kommer Honda enligt sajten A-League-com lösa det genom att Honda ska hålla videosamtal en gång i veckan med landslaget och ledarstaben.

- Jag vill hjälpa Kambodja att få en tydlig spelidé och kunna marknadsföra landet för resten av världen, säger han, enligt The Guardian.

Kontraktet med Kambodja är skrivet över två år och The Guardian rapporterar att Honda gör jobbet utan lön.

Publicerad 2018-08-12 kl 13:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons