Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Infantino i nytt blåsväder - ville beskydda Mutko

Foto: Bildbyrån.

Gianni Infantino är i blåsväder.
Ett nytt klagomål kring italienaren har hamnat hos Fifas etiska kommitté.
Det skriver New York Times.

Fifa-presidenten Gianni Infantino har åter blivit föremål för granskning hos det internationella fotbollsförbundets etiska kommitté. På onsdagen rapporterar ansedda New York Times att Joseph Weiler, tidigare i Fifas styrelsekommitté, skickat in ett klagomål till Fifas etiska kommitté gällande Infantino.

Uppgifterna publiceras samma dag som Miguel Maduro (tidigare ordförande i den etiska kommittén) hörts av det brittiska parlamentet. Maduro har fått immunitet av Storbritannien för att kunna prata öppet om sin tid i Fifa. Maduro fick sparken av Gianni Infantino tidigare i år vilket fick till följd att just Joseph Weiler och ytterligare tre medlemmar avgick.

Enligt Maduro blev han ombedd att inte medverka till att stoppa den tidigare ryske idrottsministern Vitalij Mutko från att bli omvald. Infantino ville att man skulle bortse från regeln som säger att en person inte kan ha politiska uppdrag och samtidigt sitta med i Fifa (Mutko hade då blivit vice premiärminister). Italienaren ska två gånger därför försökt stoppa Maduro och hans kommitté från att utesluta Mutko. Enligt norska Nettavisen var Infantino rädd att ett sådant beslut skulle hota hans ställning som president.

Maduros vittnesmål och Weilers klagomål gör att Infantino, som varit tydlig med att han vill få bort all korruption från organisationen, på nytt hamnat i blåsväder.

– Det sades klart och tydligt att om Mutko förklarades olämplig för omval skulle VM i Ryssland bli en katastrof och som konsekvens skulle ordföranden i Fifa bli ifrågasatt, säger Maduro, enligt Reuters.

Trots uppmaningarna från Infantino stoppade man ett möjligt omval för Mutko och Maduro fick två månader senare lämna sin post.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-13 kl 18:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons