Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR - Polen - Kroatien - Mittback siktar på 100 landskamper

Den polske lagkaptenen och mittbacken Jacek Bak har flera anledningar att hoppas på avancemang till kvartsfinalen. Först och främst den sportsliga så klart. Men ett avancemang kan också leda till att Bak blir förste polack att nå 100 landskamper. En morot ej värd att förringa.

Polen har emellertid inte det bästa utgångsläget i gruppen. Laget måste först och främst vinna med minst två mål mot Kroatien och sen hoppas att Österrike besegrar Tyskland. Men chansen finns och Jacek Bak tänker göra allt för att ta den. Inte minst för att kunna bärga det polska rekordet i antal landskamper redan i sommar. En eventuell finalplats för Polen skulle sätta honom högre än de två gamla polska storstjärnorna Kazimierz Deyna och Grzegorz Lato.
- Jag hade planerat att nå 100 landskamper under det här mästerskapet. Det blir tufft, det ska jag inte sticka under stol med. Jag fokuserar bara på nästa match mot Kroatien för att kunna göra vårt bästa, jag och laget. Jag har planer på att avsluta min landslagskarriär efter EM, men jag är inte säker. Jag har lite olika idéer. Det beror på hur det går mot Kroatien, jag beslutar mig efter den matchen.

Det vore med andra ord konstigt om Bak inte gav hundra procent i matchen mot Kroatien. Det kan till och med vara det som blir tunga på vågen för Polen.
- Jag vill inte säga adjö till den här turneringen ännu. Vi har fortfarande hoppet kvar och tänker visa oss från vår bästa sida i den här matchen.

Publicerad 2008-06-16 kl 12:02
Annons
Annons
Annons