Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Kroatien - Turkiet - Kranjcar: Vi är det bättre laget

Inte nog med att Kroatien gick fram som en ångvält i sin grupp med tre raka segrar. Turkiet får dessutom klara sig utan två av de viktigaste spelarna, Volkan Demirel och Mehmet Aurelio, som båda är avstängda. Därför är det inte konstigt att favorittrycket ligger på kroaterna.
- Men vi har det bättre laget och de individuellt bättre spelarna, säger Niko Kranjcar inför kvällens kvartsfinal.

Niko Kranjcar har skolats om från yttermittfältare till forward under turneringens gång. Mot Tyskland fick han ta steget upp bredvid Ivica Olic och det är en utveckling som Portsmouth-spelaren gillar.
- Det var en fantastisk match. Det gick bra för mig så självklart gillade jag att spela där. Jag känner mig bekväm med att spela där eftersom det var min position när jag var yngre.

Kranjcar lär få fortsätta som anfallare i ett Kroatien som bara blivit bättre och bättre under turneringen. Premiären mot Österrike var trevande, matchen mot Tyskland en kanoninsats och sen avslutade Slaven Bilic med att besegra Polen med reserverna.
- Vi har haft en bra start. Vi har nått vårt mål med att ta oss till kvartsfinalen och nu ska vi göra allt för att ta oss till semifinalen.

Om Kroatien kommer med utvilade spelare till matchen så är det tvärtom för Turkiet, som har två tuffa matcher med sent avgörande bakom sig. Det visar ändå på att hoppet aldrig är ute för turkarna.
- Vi värderar Turkiet högt eftersom de är i kvartsfinal och de gjorde ett bra jobb med att slå Tjeckien. Men vi tror på vår kvalitet och tror att vi har en stor chans att gå vidare. Vi har bevisat för oss själva vad vi kan göra gång på gång och vi är beredda att göra det igen. Jag ser verkligen fram emot matchen.

Publicerad 2008-06-20 kl 09:45
Annons
Annons
Annons