Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför mötet med Sverige - spanska förbundet pudlar: "Tagit svåra beslut"

Landslag

39 spanska spelare bojkottar landslaget trots Luis Rubiales och Jorge Vildas avgångar.
Nu pudlar förbundet och menar på att man kommer utföra de efterfrågade förändringarna.
"Vi är medvetna om att det måste ske strukturella förändringar", skriver förbundet i ett uttalande.  

Foto: Bildbyrån.

Spanien väntas under måndagen släppa sin trupp inför Nations League-mötet med Sverige. Sedan tidigare står det klart att 39 landslagsspelare, varav samtliga VM-guldmedaljörer förutom Athenea del Castillo, inte är tillgängliga.  

Detta då man menar på att förbundet inte levt upp till alla förändringar som efterfrågats av spelartruppen, trots att både förbundsordförande Luis Rubiales och förbundskapten Jorge Vilda lämnat sina positioner.  

"Förändringarna som har gjorts är inte tillräckliga för att spelarna ska känna sig säkra, för att kvinnor ska känna sig respekterade, för att damfotboll ska känna tillräckligt stöd och för att vi ska kunna maximera vår potential", skrev stjärnan Alexia Putellas i ett uttalande på X. 

Annons

Nu verkar det dock som att det spanska fotbollförbundet kan komma att möta spelarna i kraven som de ställt.  

"Förbundet är medvetet om att det måste ske strukturella förändringar. Vår vision är att vara öppna med de förändringarna som fotbollen och samhället krävt. De senaste dagarna har vi tagit svåra beslut och kommer att fortsätta att ta dessa beslut", skriver förbundet i ett uttalande.  

Man uppmanar spelarna att ansluta till den strukturella förändringen som görs då RFEF utrycker att man drar åt samma håll där man vill göra sig av med beteenden som kan anses vara förtryckande.  

"Vi garanterar en säker miljö för spelarna och vi eftersträvar ett ömsesidigt förtroende så att vi tillsammans kan se till att damfotbollen fortsätter att utvecklas och bli starkare. Vi måste börja visa upp stjärnan som spelarna kämpat för", avslutar förbundet.  

Annons

Spanien väntas ta ut sin trupp inför mötet med Sverige, 16:30 under måndagen.  

Publicerad 2023-09-18 kl 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto