POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Jan Jönsson jagas av Norge: "Pratade med förbundsbasen förra veckan"

När allt fler kandidater försvinner ur rejset pekas Jan Jönsson ut som tänkbar landslagstränare. Samtidigt jagas Stabaekbossen av våra norska grannar.

- Jag pratade med förbundsbasen Nils Johan Semb för en vecka sedan, och har förstått att jag tillhör namnen de funderar kring, säger Jönsson till fotbollskanalen.se.

Han följer med i turerna kring Erik Hamrén och andra blågula kandidater, men vill uttala sig försiktigt angående sin egen eventuella roll i det svenska sammanhanget.

- Visst kan det vara en rolig utmaning, brukar jag säga. Likheterna med tillvaron som klubbtränare finns där, men också skillnader. Den här frågan har ställts till mig från olika håll under lång tid och självklart kunde ett sådant jobb vara roligt. Men i nuläget är det bara Norges förbund som fått Stabaeks tillåtelse att diskutera med mig, säger Jönsson.

Klubbens presschef Lars Bohinens understryker att de uppgifterna stämmer. Samtidigt öppnar han för en tänkbar förhandling, om nu Lars-Åke Lagrell skulle ringa.

- Självklart finns ekonomiska aspekter i en sådan överenskommelse. Men från vår sida hade vi absolut sett över situationen om ert (Sveriges) fotbollförbund hörde av sig, säger Bohinens.

När det gäller Norge berättar Jan Jönsson att ”processen pågår”, men att varken han eller någon annan slutligt kontrakterats för att ta över tränarsysslan.

- Man kan säga att vi bara haft en första sittning, säger Jönsson.

På fredagen talade fotbollskanalen.se med Stabaeks svenske mittfältare Johan Andersson. Han lanserade sin chef som en strålande aspirant till att ersätta Lars Lagerbäck. Samtidigt trodde Andersson att Jönssons offensiva grundidé nog inte faller Sverige på läppen, utan att en mer försvarsinriktad coach säkert ligger bättre till för posten.

- Jag förstår vad Johan menar. Vi gör ju mycket mål i Stabaek. Men samtidigt: utan ett bra försvarsspel kommer man heller inte framåt. Generellt sett, vilket landslag det än handlar om, kan man kombinera de här ingredienserna. Vi är inga romantiker utan inser vikten av att hålla tätt bakåt, säger Jönsson.

Publicerad 2009-10-31 kl 23:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå