Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Källström tvivlade aldrig

Glöm pratet om bojkott. Kim Källström är med i landslagstruppen mot Frankrike.
- Jag pratade med Kim häromdagen och han kände inte igen sig i rubrikerna, sade assisterande förbundskapten Roland Andersson efter det att truppen presenterats.

Diskussionen om Kim Källströms vara eller inte vara i den svenska landslagselvan kommer antagligen att fortsätta. Under VM 2006 drevs det kampanjer för att få in Källström i laget på Anders Svenssons bekostnad; och under sommarens EM var det många som förfasade sig över att Daniel Andersson togs ut på Lyonmittfältarens bekostnad.
I veckan som gick berättade Källström i en intervju att han övervägde att sluta i landslaget. Han inte tyckte det var lönt då han inte fick chansen att spela. Något som effektivt skulle sätta stopp för diskussionen om huruvida han platsar i startelvan eller inte.

Längtar efter landslaget

På dagens presskonferens gav förbundskaptenerna en annan bild av Källströms inställning till landslaget. Enligt Roland Andersson tvekade Kim Källström inte när de pratade med Lyonmittfältaren inför trupputtagningen och han ska inte ha känt igen sig i de rubriker som talade om en eventuell landslagsbojkott.
- Han såg jättemycket fram emot att få komma hem och spela med landslaget, berättar Roland Andersson.
Men nu kan media och supportrar alltså fortsätta argumentera för eller emot en plats för Källström i laget. Pratet om bojkott verkar att döma av dagens presskonferens inte så allvarligt menat.

Publicerad 2008-08-12 kl 15:18
Annons
Annons
Annons