POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Kampen om U21-platserna hårdnar: ”35 som vi följer noggrant”

Från början kämpade 60 spelare om en plats i U21-EM-truppen. Med bara två månader kvar till mästerskapet har förbundskaptenerna börjat sålla.

- Nu har vi ungefär 35 stycken kvar som vi följer väldigt noggrant, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson

- Men visst är det öppet för nya spelare att visa upp sig i allsvenskan och göra bra ifrån sig. Det finns inga hinder för några spelare.

För drygt två månader sedan satte FotbollDirekt.se ihop en artikel där vi presenterade 45 namn som skulle vara aktuella för EM-slutspelet i Sverige. Nu har kaptenerna Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg skurit bort tio namn från den listan. Ytterligare tolv stycken ska bort innan truppen ska presenteras. Många av allsvenskans unga spelare har som ett av säsongens stora mål att komma med till slutspelet.

- Självklart är det bra - bara positiva saker med det. Det har varit ett av våra mål. Därför började vi jobba väldigt brett, för att ge flera spelare chansen. Vi ville ge många vittringen av att få vara med om att spela U21-EM. Vi har fått väldigt fin feedback från de allsvenska tränarna att spelarna har lyft sig efter att de har varit med i U21, berättar Lennartsson.

Publicerad 2009-05-28 kl 18:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå