Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Köade i två dagar till Argentina-Brasilien

Den första laddningen biljetter till Argentinas hemmamöte med ärkerivalen Brasilien sålde slut på några timmar. Uppemot 7000 personer köade i två dagar inför släppet

Biljettpriset på 185 kronor lockade massor till det första släppet biljetter till jättematchen i det sydamerikanska VM-kvalet. Köandet verkade inte vara något problem när folk väntade i två dagar på en biljett.

Nästa släpp biljetter, cirka 5700, släpptes senare under dagen och där var priset cirka 600 per biljett. Men på fredagen lär hysterin nå nya höjder – då släpps de billigaste biljetterna för knappt 100 kronor styck. Då kan 18 500 få chansen att se matchen.

- Om alla håller sig lugna kan alla få en biljett, påstår polistalesmannen Hernan Brest.

Till saken hör att matchen spelas på en förhållandevis liten arena med kapacitet för 45 000 åskådare i Rosario, cirka 300 kilometer från Buenos Aires. Normalt skulle matchen gå på exempelvis Estadio Monumental i huvudstaden med plats för uppemot 65 000 åskådare.

Matchen gäller inte bara prestigen mellan Sydamerikas två stora. Den är också superviktig för VM-kvalet där Brasilien leder gruppen på 27 poäng följt av Chile på 26, Paraguay på 24 och Argentina på 22. Ecuador är närmast efter på 20.

Fyra lag är direktkvalificerade och femman får kvala mot ett lag från CONCACAF.

Efter lördagens match väntar ett möte med Paraguay för Argentina på onsdag och därefter avslutar man mot Peru och Uruguay i oktober. Argentina har inte missat VM sedan 1970 och en miss nu skulle bli blytungt bakslag för gamle storspelaren Diego Maradona.

Publicerad 2009-09-03 kl 00:43
Annons
Annons
Annons