Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagerbäck: Fanatiskt intresse i Nigeria

Drygt två månader kvar till fotbolls-VM.
Då har Lars Lagerbäck fått en föraning om vilket tryck det blir på honom och Nigeria i VM.
-Det är ett fanatiskt fotbollsintresse och de har också väldigt höga förhoppningar, säger han.

I början av mars blev det klart att Lars Lagerbäck åker till VM - trots allt. När Sverige misslyckades att ta sig dit får han chansen att i stället leda "Super Eagles", som Nigerias landslag kallas. I en intervju gjord för Svenska fotbollförbundets eget tv-program "Magasinet Fotboll", berättar han också om sina första intryck från det nya förbundskaptensjobbet.

-Folk hälsar och är väldigt positiva. Vinner landslaget, då är det fem dagars fest. Förlorar de är det i stället fem dagars mer eller mindre landssorg. Det är ett fantastiskt fotbollsintresse och folk är väldigt supportande.

"Hade ingen aning"

Lagerbäck fick jobbet i konkurrens med bland annat Glenn Hoddle och Sven-Göran "Svennis" Eriksson. Han själv var dock mycket osäker till chanserna att få jobbet efter först intervju i London, därefter Nigeria.
-Sista intervjun kändes ok, men jag hade inte aning om jag skulle få jobbet. På eftermiddagen fick jag veta att jag var en av de aktuella, så de ville att jag skulle stanna kvar i Nigeria och sedan fick jag besked på eftermiddagen dagen därpå.

Räknar med avancemang

Nigeria har lottats i grupp B i VM tillsammans med Argentina, Grekland och Sydkorea. I nationen som aldrig nått förbi åttondelsfinal i VM-sammanhang räknar alla med att Nigeria är ett av två lag som går vidare från gruppspelet.
-På pappret finns det i alla fall en grupp som är svårare. Samtidigt är det allt små marginaler, men det finns en realistisk chans att gå vidare från gruppen, säger Lagerbäck.
Hans tränarfilosofi blir också lika tydlig, oavsett om det är Nigeria eller Sverige som han ska träna:
-Det handlar om att vara väldigt tydlig och försöka motivera spelarna och få dem att förstå. Jag brukar tala om att vara en realistisk optimist. Spelarna ska verkligen förstå vad det är som avgör fotbollsmatcher.

TT

Publicerad 2010-03-24 kl 16:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons