Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagerbäck glad över topplaceringen: "Skoj"

Foto: Scanpix

Lars Lagerbäck är världens 41:e bästa tränare, enligt ansedda FourFourTwo. Det gläds svensken åt.
- Det är naturligtvis skoj, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Med hjälp av sina reportrar världen över har fotbollsmagasinet FourFourTwo utsett världens 50 bästa tränare. Hur? Resultat över tid väger tungt, men tidningen skriver även att vissa är med på listan för att de helt enkelt är "vinnare", andra för deras taktiska färdigheter eller sättet att leda laget och få ihop gruppen.

Svenske Lars Lagerbäck, just nu förbundskapten för Island, innehar plats nummer 41 på listan. Lagerbäck är den ende nordiske tränaren på listan.

I sin beskrivning av Lagerbäck skriver FourFourTwo bland annat:

"Lagerbäck har format ett tätt och tekniskt skickligt landslag med en klubblagskänsla. Han är en erfaren ledare på internationell nivå. Sverige gick till fem stora mästerskap under hans ledning och han ledde även Nigeria under VM 2010. Få delar hans rigorösa noggrannhet för detaljer. Lägg till en grupp som har förmågan att följa instruktioner till punkt och pricka och hans Island blir något att räkna med".

När Fotbollskanalen når 67-åringen om sin placering på listan blir han glad.

- Det låter väldigt dåligt. Nej då, jag bara skojar. Det är klart att det är skoj att få en typ av positiv uppmärksamhet. Sen vet jag inte hur de kan jämföra sådant, men hellre positiv uppmärksamhet än negativ, säger Lagerbäck.

- Det är naturligtvis skoj om folk som betraktar saker utifrån tycker att det man gör funkar bra. Det är kul att få positiv återkoppling, fortsätter han.

Vad säger du själv, är du världens 41:e bästa tränare?
- Det är hopplöst att säga. Det är precis som med spelare, väldigt svårt att jämföra. Man har alltid olika förutsättningar. Oftast är det ju så att de som har turen eller skickligheten att få träna de största klubbarna och länderna vinner saker och då blir de oftast betraktade som bäst.

- Kan man också överraska som en underdog är det klart att det uppmärksammas. Island har fått en otrolig uppmärksamhet, det märker vi när vi är ute och reser. Folk är nyfikna och väldigt imponerande, avslutar Lagerbäck.

Se hela listan över världens 50 bästa tränare HÄR.

Publicerad 2015-07-17 kl 10:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons