Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagerbäck om Johan Mjällby: "Förvånad men glad"

Först skepsis – sedan optimism. Så reagerade Lars Lagerbäck när han fick höra om Johan Mjällbys Celtic-äventyr.
- Det förvånar lite, eftersom både han och Neil Lennon saknar erfarenhet, säger Lagerbäck.

De flesta bedömarna höjde nog på ögonbrynen när den förre mittbacken Johan Mjällby blixtinkallades till sin gamla arena i Skottland, för att leda Celtic ihop med förre lagkompisen Neil Lennon.

Lars Lagerbäck var inget undantag.

- För mig var det ingen chock att Johan så småningom skulle välja ledaryrket. Men när jag först hörde nyheten förstod jag inte att han gått samman med en annan ex-spelare och att den tidigare managern fått sparken, säger han till Scotland Sunday Herald.

- Ingen av dem har ju någon riktig erfarenhet på det här området. Så visst gjorde det mig lite överraskad. Men samtidigt: vilken chans för dem att visa vad de kan. Det här är väldigt mycket en situation som kan gynna alla parter. Celtic förlorar inget på att testa dem, medan Johan och Neil får en unik möjlighet att pröva sina vingar, säger Lagerbäck.

Svensken, som själv ska lotsa Nigeria i VM, tror att Johan Mjällby har alla förutsättningar att lyckas på internationell nivå. Under duons gemensamma tid i landslaget fick Lagerbäck en positiv bild av Mjällby som en tänkande och reflekterande individ.

- En del tror att han var en kille som rusade in i omklädningsrummet och gormade på allt och alla. Men i själva verket hörde Johan till de mer eftertänksamma – men han var också oerhört rättfram. Hade han någonting på hjärtat, då sade han det rakt ut. Dessutom kände jag alltid att han hade en säregen förmåga att läsa spelet.
- Han hade många kvaliteter, men det här med att förstå sig på taktik stod alltid ut. Jag är mycket glad för hans skull, säger Lagerbäck.

Publicerad 2010-04-03 kl 11:20
Annons
Annons
Annons