Lagerbäck självkritisk efter förlusten: "Jag har stor del i förlusten"

Landslag

Det tog sju halvlekar, men till slut släppte Lars Lagerbäcks Island in ett mål i EM-kvalet.
Bortamatchen mot Tjeckien slutade med en 1-2-förlust.
- Jag har en stor del i den här förlusten, säger Lagerbäck enligt Sportbladet.

Bortamötet mot Tjeckien började annars bra. Den före detta IFK Göteborg-spelaren Ragnar Sigurdsson gjorde 1-0 redan i den nionde matchminuten och Island gjorde en mycket bra första halvlek.

- Vi blev för passiva och det är mitt jobb att se till att vi inte är det. Jag har en stor del i den här förlusten, säger Lagerbäck enligt Sportbladet.

På tilläggstid var dock det roliga över. Pavel Kaderábek nickade in kvitteringen - hans första landslagsmål - och i andra halvlek tog Tjeckien över spelet helt. Segermålet kom dock efter maximalt isländskt oflyt. Ett tjeckiskt inlägg styrdes via en försvarare och målvakten in i eget mål. Vägen till fotbolls-EM är trots allt fortfarande öppen för Island. Efter fyra spelade matcher har de nio poäng.

Förvisso tre bakom Tjeckien, men även tre fler än Nederländerna.

Notervärt i övrigt var att Malta skrällde och snodde åt sig en poäng efter 1-1 borta mot Bulgarien - Clayton Failla slog in kvitteringen på straff - samt att Håvard Nordtveit med matchens enda mål fixade tre poäng för Norge i bortamötet mot Azerbajdjzan.

Publicerad 2014-11-16 kl 22:37