POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Lagrell utesluter Hodgson och Baxter: "Båda har andra avtal"

Två nya kandidater i rejset om förbundskaptensjobbet är borta. Varken Roy Hodgson eller Stuart Baxter tar över efter Lars Lagerbäck.
- Vi har kollat läget, men båda står under kontrakt som gör att det inte är möjligt, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Han betonar att ingen av dem fått erbjudandet rakt ut om att bli ny tränare för svenska landslaget. Det har snarare handlat om att ringa in vilka som överhuvudtaget kan vara aktuella för en fortsatt diskussion.

- Tackat nej till något förslag har ingen av dem gjort. När det gäller Roy undersökte vi med honom om han har något avtal som gör att man kan resonera med honom. Och det gick inte, säger Lars-Åke Lagrell.

Därmed är ”häst nummer ett i loppet” – Sven Göran-Eriksson - borta tillsammans med två andra välmeriterade namn. Samtlig sitter dessutom på värdefull internationell rutin. Någon panik känner dock inte Lagrell eller de andra beslutsfattarna inom SvFF. Ett flertal aktuella aspiranter finns fortfarande kvar att väga emot varandra.

- Det finns, men hur många berättar jag inte, säger Lagrell.

Anledningen att man vidgat nätet av potentiella förbundskaptener så pass mycket är noggrannhet, inte desperation, understryker han.

- Vi vill inte att någon ska komma i efterhand och fråga: ”Varför pratade ni inte med Roy?”. Då kan jag svara att, jo, vi har kollat avtalsläget och hört efter om han eller andra vill vara med i den slutgiltiga beslutsomgången. De har varit intresserade men det har inte gått.

Ni känner ingen panik i det här ärendet?

- Absolut inte. Vi jobbar på precis som vi tänkt från början. Det kommer att leda till ett beslut framöver, säger Lagrell som dock inte vill precisera tidsplanen mer än så.

Publicerad 2009-10-22 kl 00:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå