Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Legendarernas jättesågning av Svennis: "Fanns ingen taktik"

Foto: Bildbyrån.

Tre engelska landslagsikoner sågar bland annat Sven-Göran Erikssons taktiska ledarskap under sina år som förbundskapten för England.
- Vi tog bara ut några spelare och så försökte vi spela, säger bland annat Steven Gerrard i BT Sports sändning under lördagen.

England hade sina kanske mest stjärnspäckade landslag sedan VM-guldet 1966 under mästerskapen 2004 och 2006. Trots det blev det uttåg på straffar mot Portugal båda gångerna.

I BT Sports studio under lördagen diskuterade tidigare landslagsikonerna Rio Ferdinand, Steven Gerrard och Frank Lampark - som var med under båda mästerskapen - varför den gyllene generationen aldrig var nära att vinna någonting.

- Vi hatade inte varandra, men jag ville inte dela med mig av någonting som han (Lampard) kunde ta med sig och använda i Chelsea. Vi växte upp tillsammans och spelade ihop i West Ham, men vi gled isär och slutade prata. Jag gillade honom inte för han spelade för Chelsea. Han ville vinna samma titlar med sin Chelsea som jag ville göra med Manchester United.

En annan stor del menar stjärntrion var Sven-Göran Erikssons dåliga taktiska ledarskap.

- Jag tycker inte vi hade en tränare som var klarade av att hantera vårat mittfält. Vi hade det bästa mittfältet i världen med spelare som Lampard, Gerrard, Beckham, Carrick, Scholes och Hargreaves men vi spelade ett rakt 4-4-2. Har du de spelarna måste spela anpassa din formation och spela en diamant eller liknande, säger Rio Ferdinand.

Gerrard fyller i.

- Vi hade en tränare som varken hade filosofin eller en taktik som gjorde att vi klarade av att spela på det sättet vi ville. Jag kände att vi bara tog ut några spelare och så försökte vi spela. Vi spelade väldigt individuellt, vi kände inte att vi spelade som ett lag.

Trion menar dock att det inte bara var Svennis fel att England misslyckades.

- Vi måste ta ansvar för oss själva också. Jag känner att jag inte nådde någon toppnivå någon gång under mästerskapen beroende på vissa faktorer, säger Gerrard.

Publicerad 2017-11-26 kl 11:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons