Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Löw: Spanien förtjänade att vinna

Efter att Spanien slagit Tyskland var Joachim Löw stor i nederlagets stund. Den tyske förbundskapten hyllade moståndarna - och sitt eget lag:
- Klart vi är besvikna, men vi kan vara nöjda med EM i stort, säger han.

WIEN. Joachim Löw lyfte fram på presskonferensen att han var tillfreds med att det tyska laget gått till final, men han erkände sig besegrad i EM-finalen:

- Förvänta er inte att jag kan analysera matchen här och nu. Det ska vi göra de närmaste dagarna. Det kan vi göra bättre då än nu, säger Löw.
- Jag inser att vi måste arbeta vidare, vi har inte alltid spelat så bra som vi kan. Men Spanien var bra genom hela turneringen och förtjänar att vara Europamästare.
- Spanien spelade väldigt bra, de var fantastiskt bra tekniskt i kväll. De skapade mycket fler chanser än vad vi gjorde.

Hur ser du på Mickael Ballacks insats - nu när han kunde spela?
- Läkarna sade att han kunde spela, och det var viktigt för oss. När det gäller individuella prestationer vill jag inte uttala mig om det nu, men jag är glad att Ballack var på planen. Han är viktig för laget och är kapten och en ledare.

Vad tyckte du om domaren Roberto Rosetti?
- Jag hade inget speciellt att säga om domaren. Han gjorde sitt jobb bra.

Är det den nya trenden i fotboll - att spela som Spanien?
- Det är inget nytt att spela så här, det är viktigt att spela i hög fart och med säkert passningspel och röra sig mycket utan boll. Vi vet att Spanien är bra på det. Men vi har de senaste två åren visat att vi är snabba och bra på kombinationer. Ser man tillbaka de senaste åren så tillhör vi toppen i Europa och i världen och laget har utvecklats.
- Men vi vet nu att vi inte får tappa energi utan vi måste fortsätta att arbeta med sikte på VM.

Du talade med Jens Lehmann efter slutsignalen - slutar han nu?
- Jag talade inte med honom om det. Jag gratulerade honom till att han gjort ett bra EM och tackade honom för det. Han är en stor ledare för laget.

Publicerad 2008-06-29 kl 23:44
Annons
Annons
Annons