Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lucka 12: En magisk andra halvlek och förlorarna hyllades

Matchen var förlorad, trodde vi - sedan bjöd "det nya landslaget" på en magnifik upphämtning mot England i U21-semin. Inte ens förlust i straffläggningen kom i vägen för en ordentlig hyllning av ett spelande svenskt landslag.

På måndag presenterar Erik Hamrén truppen till vinterns landslagsturné. Och då passar vi på så här innan den tredje advent att minnas sommarens stora fotbollsbegivenhet vad gäller landslagsfotboll,

U21-EM anordnades i Sverige och det svenska laget bjöd till ordentligt. Efter ett lyckat gruppspel som bjöd på storsegrar och drömmål mötte Sverige England i en semifinal som vi sent skulle glömma.

I halvtid ledde engelsmännen med 3-0 och den svenska fotbollsflaggan tycktes vaja på halvstång. Men under en fantastisk period i andra halvlek lyckades Sverige inom loppet av 13 minuter hämta upp underläget och tvinga fram en förlängning där skadade och trötta svenskar till slut tvingades ställa upp för straffläggning.

Hur det slutade där minns ni. Efter två missade straffar i första rundan slogs sedan alla straffar fram till den tolfte i mål. Guillermo Molins slog den i stolpen och turneringen var över för Sverige. I alla fall på plan.

Vid sidan om planen hyllades svenskarna trots förlusten och flera av spelarna spelade till sig kontrakt med nya, större klubbar.

Publicerad 2009-12-12 kl 10:31
Annons
Annons
Annons