POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

LUNDHS PODCAST: Karl-Erik Nilsson om Zlatan och damlandslaget: "Vi måste hålla ihop"

Nu ska Karl-Erik Nilsson prata med Zlatan Ibrahimovic för att lösa konflikten mellan superstjärnan och damlandslaget.
- Vi är en och samma organisation och vi ska hålla ihop, säger SvFF-basen i podden "Lundh".

Konflikten mellan Zlatan Ibrahimovic och delar av damlandslaget stör bilden av svensk fotboll och riskerar att ta ta energi från landslagen. Därför ska SvFF-basen Karl-Erik Nilsson, som just besökt Sundhages landslag i Algarve, försöka ta tag i det inflammerade läget och känner till tjejernas frustration.

- Ja, de upplever det uppenbarligen så här, och det är otroligt ledsamt, så vi får se vad vi kan göra åt frågan i nästa landslagssamling, säger Nilsson i podden "Lundh".

- Om de upplever det så, och det upplevs så, då är det inte bra för någon. Det är inte bra för herrlandslaget, det är inte bra för damlandslaget och det är inte bra för bilden av svensk fotboll. Vi är en och samma organisation och vi ska hålla ihop. Om det här äter energi så är det självklart en fråga vi måste ta tag i.

Konflikten mellan Zlatan Ibrahimovic och damlandslaget tog fart vid julen 2013 då herrarnas lagkapten reagerade på diskussionen i media som följt av att Anders Svensson på Fotbollsgalan i november fick en bil av SvFF för landskampsrekord - och Therese Sjögran fick inget - och Zlatan skämtade om att det räckte med en cykel med Zlatans autograf för Sjögran.

Även om Zlatan sedan tog tillbaka det hela i en ursäkt och lade skulden på media har konflikten inte lagt sig. Flera av damlandslagets spelare har uttryckt det och när Pia Sundhage talade om att förbundskaptenen ville ha en hälsning från Zlatan var hans lagkamrat i PSG, Kosovare Asllani, tveksam i Aftonbladet:

- Det är kul om hon vill ha honom, men jag tror aldrig att han skulle göra det.

Mikael Lustig hälsade ju. Varför skulle inte Zlatan kunna göra detsamma?
- Du får fråga honom. Men spontana känslan är att han inte gillar oss så jättemycket.

Även landslagets Nilla Fischer var frustrerad i en intervju med BBC och där hon berättade att Zlatan aldrig pratat med någon av dem, och det trots att han varit inbjuden, bland annat när Sverige spelade i Frankrike.

- Jag är besviken. Han är kapten för landslaget och det gör mig besviken och ledsen att han inte ger oss det beröm som vi förtjänar. Vi är inget hot för dem, och de borde inte vara ett hot för oss. Varför kan vi inte heja på varandra?

Även Therese Sjögran, som hade Zlatan som förebild länge, är frustrerad av läget och anser att SvFF tassar kring superstjärnan.

- Ja, men så är det väl. Det är nog inte många spelare som hade kunnat säga vad Zlatan har sagt utan att det hade hänt någonting. Så det är klart att de hade behövt ta en tydligare ställning. Jag tycker att de kanske särbehandlar vissa spelare.

Varför tror du inte det löst sig?
- Jag vet faktiskt inte varför. Jag tycker att det är väldigt synd, för vi tillhör samma förbund och vi hade kunnat göra så mycket tillsammans för att dra fotbollen framåt, istället för att stå på varsin sida som det är nu. Jag hoppas att det kan förändras väldigt snabbt och att det läggs åt sidan, för det är verkligen inte så här jag tycker att vi ska ha det.

- Jag har också haft honom som förebild och jag har spelat i samma klubb som honom innan han lämnade för Ajax. Jag tycker att han är en väldigt stor spelare. Det är bara synd… Det hade krävts så lite av honom för att säga något om damfotbollen. Då hade allt annat varit glömt.

- Jag vet inte riktigt vad han vill få ut av det som händer nu, eller så kanske han bara säger grejer och inte bryr sig överhuvudtaget. Det blir ju fel och det hade krävts så lite av honom.

I podden "Lundh" berättar Karl-Erik Nilsson, som just besökt Sundhages landslag i Algarve, att han ska försöka ta tag i konflikten när herrlandslaget samlas och han har inte pratat med Zlatan Ibrahimovic om det tidigare:

- Jag har inte träffat Zlatan på ganska länge, det är ganska länge sedan vi hade en landslagssamling, nu har vi en samling efter årsmötet i samband med Moldavien och Iran-matchen.

Kan du prata om Zlatan om det?
- Jag kan prata med Zlatan om de mesta frågorna, så vi kan säkert belysa den här. Det viktigaste är att det är god harmoni och att svensk fotboll upplevs som enad så att det här inte går ut över de sportsliga resultaten. Om sådan här äter energi så äter det energi hos både herr- och damlandslaget och det är inget bra, det måste vi försöka reda upp.

Lundhs podcast med Karl Erik Nilsson släpps tidigt imorgon och kommer finnas tillgänglig för nedladdning som vanligt.

Lyssna på "Lundh" när Therese Sjögran var gäst och pratade med sin relation med Zlatan här!

Publicerad 2015-03-16 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå