Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Pehrsson om Estlandsjobbet: "Inga uttalade resultatkrav"

Landslag

Magnus Pehrsson är gäst i veckans "Lundh". Där berättar han bland annat om varför han valde att ta över som förbundskapten i Estland och skillnaderna mot hans tidigare tränaruppdrag.
– Finns inga uttalade resultatkrav från förbundet, säger han.

Foto: Scanpix

Efter sin turbulenta perioden i Djurgården valde Magnus Pehrsson att ta en paus från fotbollen. När han väl bestämde sig för att han ville fortsätta som fotbollstränare var det ett lite annorlunda uppdrag som dök upp.

– Det var inte uppdraget som jag förväntade mig för ett år sedan. Men kom i kontakt med deras president efter att ha blivit rekommenderad av en finsk agent som jag känt i några år.

– Jag har alltid funderat på hur det skulle vara med en förbundskaptensroll, och efter tiden med Djurgården fanns det som en av möjligheterna. Det var en utmaning som var svår att säga nej till.

Magnus Pehrsson fick en drömstart på nya jobbet när man i EM-kvalets första omgång slog Slovenien hemma. Efter de har kvalet gått tyngre och efter två förluster mot Litauen och England kom i helgen det stora bottennappet - kryss mot San Marino. I podden berättar Magnus Pehrsson att han har förhoppning att ta landet till ett mästerskap, men att det inte finns något uttalat resultatkrav från de estländska förbundet.

ANNONS

– Det finns två krav egentligen. De ena är att utveckla arbetssättet med organisationen runt omkring, att de blir på en proffsigare nivå. Sedan är det andra kravet att laget på plan ska spela en bättre och effektivare fotboll än tidigare.

Publicerad 2014-11-18 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto