POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
11å

Mållöst även för Danmark: "Fick ut det vi kunde"

Danmark startade precis som Sverige med 0-0 i VM-kvalgrupp 1.

Det blev 0-0 borta mot Ungern där bästa danska chansen var en stolpträff.

-Premiärer är otroligt svåra, sade Danmarks förbundskapten Morten Olsen.

Ungern, Sveriges nästa VM-kvalmotståndare, mötte Danmark samtidigt som Sverige spelade 0-0 mot Albanien på lördagen. Och det var ett VM-kval i Budapest i bra tempo och med en hel del mållägen.

Danskarna har haft en trasslig uppladdning med skador på bland andra Jon Dahl Tomasson, men Feyenoordanfallaren gjorde trots allt sin 101:a landskamp i en match där bästa danska chansen kom efter en halvtimme. Niclas Bendtner, som också har haft skadeproblem, sköt i steget, men bollen tog i stolpens insida och studsade ut. Chansen kom efter ett suveränt dansk anfall med snabba tillslag och passningar som helt ställde det ungerska försvaret.

"Fick ut det vi kunde"

Minuterna före paus var det sedan dags för den bästa ungerska chansen efter grova misstag i den danska backlinjen. Men målvakten Stephan Andersen, som tävlingsdebuterade i Morten Olsens landslag, gjorde en jätteräddning på en helt frispelad Szaboks Husztis tunga skott.

I den andra halvleken kom det fina spelet dock av sig.

Danskarna slog vakt om poängen och såg till att ligga rätt i positionerna, hålla tätt och vara på rätt plats i försvaret. Inte många ungerska instick smet förbi.

-I den andra halvleken var vi tillbakapressade och de spelade med stor entusiasm, säger Olsen till danska nyhetsbyrån Ritzau.

-Jag hörde om Sveriges resultat, premiärer är otroligt svåra för alla och vi fick ut det vi kunde få ut av den här matchen.

Portugal ryckte

Sedan Ungerns nye tränare Erwin Koeman tillträdde i maj i år har ungrarna spelat tre träningslandskamper utan att förlora. Men det är en nation som varit på dekis länge, senaste VM-slutspelet var för 22 år sedan, 1986, och Ungern, som gästar Råsunda på onsdag, imponerade inte i Budapest.

För Danmarks del väntar nu Portugal borta.

Portugal höll för favorittrycket och ryckte redan i den första VM-kvalmatchen ifrån Sverige och Danmark i tabellen. 4-0-segern på lördagen borta mot Malta kom efter mål av Hugo Almeida, Simao Sabrosa och Nani, samt ett självmål.

Danmark (4-3-3): Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Martin Laursen, Daniel Agger, Christopher Poulsen - Christian Poulsen, Jon Dahl Tomasson (Martin Retov, 68), Daniel Jensen - Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner (Marc Nygaard, 87.), Martin Vingaard (Jonas Borring, 51.)

Mer info senare

Publicerad 2008-09-06 kl 23:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå