Målvaktsmiss gav Honduras oavgjort mot Sverige-motståndaren Vitryssland

Landslag

En målvaktstavla räddade VM-klara Honduras mot Sveriges nästa träningsmotståndare Vitryssland.

På onsdag möter Sverige Vitryssland i en träningslandskamp i fotboll. På torsdagen värmde vitryssarna upp med att spela oavgjort mot VM-laddande Honduras, 2-2. VM-värden Sydafrika vann samtidigt över Colombia med 2-1.

Julio Cesar de Leon gav Honduras ledningen på frispark i den 26:e minuten men två mål på fyra minuter av Anton Putsilo gav Vitryssland greppet om matchen med en halvtimme kvar att spela. Att det inte blev någon seger kan man kanske beskylla den vitryske målvakten Jurij Zjevnov för. I den 71:a minuten sprang Zjevnov ut för att plocka ned ett inlägg men utrusningen var usel och bollen hamnade aldrig hos målvakten; Edgar Alvarez nickade in kvitteringen i öppet mål medan Zjevnov fortfarande var på väg ut för att möta bollen.

Värdnationen Sydafrika fortsätter med positiva resultat inför VM. På torsdagen besegrades Colombia med 2-1, Sydafrikas nionde raka match utan förlust sedan brasilianen Carols Alberto Parreira tog över som förbundskapten i november. 75 000 åskådare hejade fram sitt land till segern och de fick se samtliga mål komma från elvameterspunkten. Teko Modise satte 1-0 på straff efter 18 minuter. Tre minuter senare kvitterade Giovanni Moreno på samma sätt. I den 58:e minuten kom segermålet, också det på straff. Siphiwe Tshabalala fälldes och Katlego Mphela förvaltade straffsparken och fixade segern till Sydafrika.