Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Markerade mot Qatar-VM - nu uppges tyska förbundet förhandla med Qatar Airways om sponsoravtal

EM 2021 (herr)

I början av VM-kvalet markerade det tyska landslaget mot Qatar-VM.
Nu uppger Süddeutsche Zeitung att det tyska förbundet förhandlar med det statligt ägda flygbolaget Qatar Airways om ett sponsoravtal.

Foto: Bildbyrån

Det var vid Tysklands första kvalmatch till nästa års VM, som spelades mot Island i mars tidigare i år, som de tyska spelarna inför avspark poserade med tröjor som bildade orden "human rights" - mänskliga rättigheter. Detta för att markera mot värdlandet för det kommande VM-slutspelet, Qatar, och sättet som landet hanterar mänskliga rättigheter för bland annat gästarbetare som arbetar i landet.

Nu skriver dock den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung att det tyska fotbollförbundet, DFB, har börjat förhandla med det statligt ägda flygbolaget Qatar Airways, som även är en av huvudsponsorerna till nästa års VM, om ett sponsoravtal. Detta, enligt tidningen, är delvis på grund av den tuffa situationen som många andra flygbolag har just nu, då det tyska förbundet inte längre erbjuds att flyga gratis med sitt tidigare flygbolag, tyska Lufthansa.

ANNONS

Vidare skriver Süddeutsche Zeitung att DFB väntas få ta emot hård kritik inom Tyskland vid ett sådant sponsoravtal, då flera spelare i landslaget tidigare uttalat sig kritiskt mot Qatar och hur de hanterar gästarbetare och homosexuella. "Skulle ett DFB-bokat Qatar-plan också ha texten 'human rights' målat på sig? Eller reklam i regnbågsfärger?", frågar sig tidningen.

Publicerad 2021-07-09 kl 23:26
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto