Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Marocko kan stängas av från all landslagsfotboll i fem år

Foto: AP

Afrikanska fotbollförbundets president Issa Hayatou

Det är fortsatt kaos runt Afrikanska mästerskapet 2015, som Marocko vägrar arrangera. Nu står det klart att Qatar ses som ett seriöst alternativ i jakten på en ny arrangörsnation.

Igår blev det officiellt att Marocko drar sig tillbaka för att vara värdland för Afrikanska mästerskapet i januari och februari 2015. Marocko ville inte arrangera på grund av risk för ebolasmitta, och det afrikanska fotbollsförbundet svarade med att ge Marocko en avstängning från all landslagsfotboll som gäller till VM-kvalet 2022.

BBC rapporterar att Marocko fick ett möjligt alternativ. De kunde välja att förbjuda alla utländska supportrar, men de vägrade att genomföra den idén.

Marocko, som på senare år byggt flera nya arenor för flera miljarder kronor, kommer dock förmodligen att arrangera klubblags-VM nu i december, där bland annat Real Madrid deltar.

Enligt France Football är det afrikanska fotbollsförbundet klara med vad som kommer hända: Afrikanska mästerskapet ska inte ställas in eller flyttas fram, och de letar nu efter reservalternativ. Nigeria och Egypten är fotbollsförbundets huvudkandidater, och även Sudan och Gabon kan fungera.

Det mest oväntade är dock att Qatar har dykt upp som ett alternativ. De vill testa sina färdigheter för att arrangera ett stort mästerskap, då de själva arrangerar VM 2022.

Sky Sports rapporterar att fler länder är potentiella arrangörer, inkluderat Algeriet, Angola, Ghana, Sydafrika, och Ekvatorialguinea. Vilket land som arrangerar mästerskapet kommer inte att delas ut via en omröstning, utan i samband med en diskussion. Guardian skriver samtidigt att Egypten, Sudan, och Sydafrika inte vill arrangera.

Publicerad 2014-11-12 kl 15:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons