Martins fixade sydafrikabiljett åt Nigeria efter kvaldrama

Landslag

Nigeria är klara för VM efter en dramatisk upplösning av Afrikas VM-kvalgrupp B.

Inför lördagens matcher hade Tunisien VM-biljetten i egna händer tack vare en enpoängsledning över Nigeria i grupp B. En vinst mot Mocambique och saken skulle vara klar. Nigeria i sin tur var piskade att vinna borta mot Kenya, samtidigt som gruppledarna Tunisien var tvungna att tappa poäng.

Och det gick vägen för Nigeria, även om det satt ganska långt inne. Kenya tog ledningen med 1-0 och höll ledningen 20 minuter in i andra halvlek då Nigeria kunde kvittera genom Obafemi Martins. Men eftersom det fortfarande var oavgjort i Mocambicue innebar det att Tunisien var i VM.

VM-biljetten hamnade tillfälligt hos Nigeria efter att Evertons anfallare Yakubu gjort 2-1 men Kenya kunde kvittera igen och VM-biljetten var åter Tunisiens. Men, från Maputo kom nyheten om att Mocambique hade tagit ledningen i 83:e minuten och i samma matchminut gjorde Martins sitt andra mål och fixade därmed en plats i sommarens VM åt Nigeria.

VM-kval Afrika grupp B
Kenya-Nigeria 2-3
((1-0))
1-0 Dennis Oliech (15), 1-1 Obafemi Martins (60), 1-2 Aiyegbeni Yakubu (63), 2-2 Allen Wetende (79), 2-3 Obafemi Martins (83).
Publik: 40 000.